Neo és Gas helyzetértékelés (2018.03.13.)

spot_img

Az utóbbi időben több okból is rájárt a rúd a Kínai Ethereumként is ismert Neo tokenre. Az első ok az Ontology airdrop volt. A Neo birtoklásáért járó ingyen tokenek egy rövid időre mesterségesen magasan tartották a keresletet, de a március 1-jei snapshotot követően a befektetők egy része viharos sebességgel kezdett megválni tokenjeitől.

A második, hogy az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) különösen veszélyesnek találja a közösségi finanszírozásból induló kripto projecteket (ICO) és ennek nem csak hogy rendszeresen hangot is ad, de hivatalosan tiltja is az amerikai állampolgárok számára, az ilyen formájú befektetéseket. Legutóbbi figyelmeztetése éppen az ONT airdropot követő napokban történt, mely további nyomást helyezett a NEO-ra.

A harmadik, a múlt heti támadási kisérlet a Binance ellen. Egyrészt jelenleg ez a legjelentősebb ázsiai tőzsde és mint ázsiai kriptopénz, a NEO érzékenyen reagál az innen érkező hírekre. Másrészt a Binance egyike azon kevés tőzsdéknek, mely biztosítja felhasználói számára a Gas-t, a Neo tokenek után járó jutalékot és ezért sokan itt és nem a hivatalos walletben tarják Neo-ikat.

Az elmúlt két hétben tehát egymás után több csapás is érte a NEO-t, melynek árfolyama március 9-e óta, a 80-86 dolláros sávban stabilizálódott. Ennél mélyebbre csak a februári mélypont idején került, de akkor is csupán néhány órára. Amennyiben vetünk egy pillantást a jelenlegi, immár három hónapja érvényes trendvonalra, szintén azt láthatjuk, hogy ez az árfolyam szint jelentheti az aktuális minimumot, hiszen azt megközelítve az árfolyam az elmúlt napokban háromszor is visszapattant és a meredek esést egy oldalazó mozgás váltotta fel, ami tőzsdei nyelven az akkumuláció, vagyis a felhalmozás egyik jele lehet. Ezt az időszakot használják ki a piac jelentősebb szereplői, hogy feltöltsék Neo készleteiket és felkészüljenek a következő emelkedésre. (A nagyításhoz kattints a képre!)

A nagyításhoz kattints a képre!

A Neo grafikonja egyébként azt is jól mutatja, hogy a kriptopénzekkel való kereskedés az elérhető nagy nyereségek mellett, hatalmas kockázatokkal is jár. Január 16-án például a 190 dollárról induló token árfolyama 90 dollár alá is benézett a nap folyamán.

Az alapvetően a szabályozás és nem a tiltás felé elmozduló kormányzati álláspontok és a Kínából érkező kedvező hírek alapján, a Neo-t jelenleg az ajánlott befektetések kategóriába sorolható.

A Neo korábbi legmagasabb ára: $196.85 ( 2018.01.15.)
Jelenlegi ára: $84.14
A nyereség, amennyiben újra elérné korábbi csúcsát: 2.33x

GAS

A Gas egy különleges kriptopénz. Egyrészt ez a Neo tokenek tulajdonosainak kifizetett osztalék, másrészt a NEO hálózat működését biztosító üzemanyag. Megszerzéséhez a Neo tokeneket a hivatalos walletben, vagy néhány kiemelt tőzsdén kell tárolnunk. A kiválasztott tőzsdéken minden hónap elején (az osztalékfizetés napján) el is árasztja a piacokat a rengeteg kiutalt Gas, ami kereskedés szempontjából egy jól kalkulálható esemény.

A Gas tokenekre, mint üzemanyagra jelenleg még csak kicsi a kereslet, tekintettel arra, hogy a NEO platformján létrejött első ICO projectek még épp csak megkezdték működésüket. Ugyanakkor hosszútávon a Gas tokenek ára valószínűleg messze meg fogja haladni a Neo tokenekét. Hogy miért, arra a következő kép nyújthat magyarázatot. Egy olyan eszköz, melyet a mindennapokban használnak hatalmas keresletet generál. Ilyen például az olaj is, melynek egésze meghaladja minden más fém piac árát.

A Gas éppen ilyen szerepet fog betölteni a NEO ökorendszerében, éppen ezért annak ára is valószínűleg tükrözni fogja a hagyományos gazdaságban már megfigyelhető trendet. Gas tokenekbe való befektetéssel így előreláthatólag magasabb hasznunk lesz, mint Neo esetén, ugyanakkor elesünk a Neo birtoklása esetén nekünk járó folyamatos Gas osztalékoktól, illetve a Neo tulajdonosoknak járó airdroppoktól is. Valamit valamiért.

A Gas árfolyama a közelmúltban hatalmas ingadozásokat követően 23-27 dollár között állapodott meg és akárcsak a Neo esetén, a mélypontok nála is egy trendvonal mentén alakultak ki, mely egy pillanatnyi leszúrást kivéve immár 6 hónapja az árfolyam támaszaként funkcionál. (A nagyításhoz kattints a képre!)

A nagyításhoz kattints a képre!

Jelenleg úgy tünik, a Gas árfolyama is mélypontja közeléhez érkezett és aki korábban lemaradt róla, most ismét jó áron vásárolhatja meg a tokeneket.

A Gas korábbi legmagasabb ára: $97.49 ( 2018.01.15.)
Jelenlegi ára: $24.10
A nyereség, amennyiben újra elérné korábbi csúcsát: 4.04x

A cikkben leírtak magánvéleményt tükröznek és semmilyen formában nem tekinthetők pénzügyi tanácsnak!

Megjegyzés: A kereskedés jelentős része a Tether, USD és KRW párokon folyik, ezért a dollár és nem a BTC alapú grafikonokat vettem figyelembe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img