Ömlenek a pozitív hírek Kínából: NEO és ONT +60% négy nap alatt

spot_img

A szombati nap a kínai elnök bejelentéséről, a CME határidős ügyletek lejártáról, és persze a kettő jelentős történés által kiváltott óriási piaci ugrástól volt hangos kriptoföldén. A kínai kedélyek azóta sem csillapodtak, számos újabb, blokklánc technológiát támogató fejleményről érkezett hír az elmúlt napokban, melyeket a befektetők a legismertebb kínai kriptopénz projektek szempontjából nagyon pozitívan értékeltek: A NEO és Ontology okosszerződés platformok kriptopénzei 60-65%-os emelkedést produkáltak az utóbbi négy napba. Egy szóban összefoglalva:

https://twitter.com/TylerDurden/status/1188501452307587072

Nézzünk röviden a néhány friss kínai hírt, majd vizsgáljuk meg az egyébként a legnépszerűbb PoS blokkláncok közé tartozó NEO és ONT grafikonjait!

Törvény, hivatalos oktatóanyagok, cenzúra, blokklánc cégek és részvényeik,

  • 2020. január elsején lép életbe Kínában a “kriptográfiai törvény“, mely a nemzeti kongresszus szerint ösztönözni fogja a kereskedelmi kriptográfiai technológiák kutatás-fejlesztését, és szabványosított, piacközpontú szabályozási rendszert hoz létre.
  • Érdemes rendszeresen ránézni a kínai CnLedger twitter fiókra, amely rendszeres kínai blokklánc-kripto híreket szállít angol nyelven. Az egyik legfontosabb tweetfolyam az utóbbi napokban bemutatja az “ország legnépszerűbb appjának” (Xuexi Qiangguo) blokklánccal kapcsolatos tanulóanyagait, köztük Bitcoin és Ethereum témájú hivatalos tartalmakat
  • A CnLedger másik fontos híre, hogy egyik napról a másikra a kínai online cenzúra elkezdte blokkolni a blokkláncot átverésnek tituláló tartalmakat. Leírom újra: Kína blokkolja az országban a blokklánc technológiát átverésnek beállító tartalmakat. Ahogy egy hozzászóló meg is jegyezte twitteren, nagyon erősen az 1984 című művet idézi ez a váratlan fejlemény.
  • Március óta több mint 500 kínai cég regisztrálta, hogy blokklánc technológiával (is) foglalkozik. Az 500 között megtalálhatjuk a legnagyobb kínai internetes vállalatokat, és az általunk is ismert kriptós startupokat is. A robbanásszerű hype miatt a cégek egy része pénteken brutális napot zárt a tőzsdéken, előfordult napi 110% körüli emelkedés is (Yahoo Finance grafikon).

A kriptós közösség persze érthetően azonnal harapott a dologra, redditen és twitteren mindenki a kínai projekteket keresi. Mindezt úgy, hogy a kriptopénzek kereskedelme és kriptotőzsdék üzemeltetése, használata hivatalosan még mindig illegális az országban.

Fontos megjegyezni az aktuális kínai őrülettel kapcsolatban, hogy habár ezek a projektek folyamatosan fejlesztenek és haladnak a mérföldköveik felé, a mostani emelkedés egyérteműen a kínai elnök blokklánc technológiával – és nem kifejezetten a kriptopénzekkel – kapcsolatos megjegyzéseinek, és az azt követő pozitív híreknek köszönhető. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy előbb-utóbb hasonló mértékű eladási hullám következik, főleg akkor, ha a piac többi része kifut a további emelkedéshez szükséges keresletből.

NEO

A gyakran kínai Ethereumként emlegetett NEO árfolyama 2018 augusztusa óta a 25 és 5$ közötti sávban mozog, a mindenkori csúcshoz képest az értelmesebb altoknál szokásos, 80-97%-os mínuszban. A mostani emelkedéssel minden fontos napi mozgóátlagot, és egy adag korábbi csúcs szintjét sikerült átütni. Még mindig csak a sáv közepén jár az árfolyam, tartós emelkedő trenddel júniusi csúcs legyőzése esetén számlhatunk. Rövid távon egy konszolidáció lenne az egészséges.

NEOUSD (Binance), forrás: Tradingview

ONT

Szinte pontosan megegyezik az ONT helyzete a NEO-éval, mozgásuk is hasonló lehet a következő napokban. Mind a NEO, mind az ONT stakelhető kriptopénz. Az egyik GAS, másik pedig ONG token “osztalékot” fizet a tartás (hálózat stabilizálásában való részvétel) után.

ONTUSD (Binance) logaritmikus grafikon, forrás: Tradingview

Mire számítasz a Kína-pump lecsengése után? Beszakad a kínai coinok árfolyama vagy elindul felfelé a teljes piac?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img