Holnap járnak le a CBOE határidős szerződései

spot_img

A világ egyik legnagyobb opciós tőzsdéje, a chicago-i CBOE jelenleg 4 db határidős Bitcoin szerződést kínál ügyfeleinek, melyekkel a Bitcoin jövőbeli árfolyamára lehet fogadni. Ezek közül az első a holnapi nap folyamán fog lejárni. Az elmúlt héten a Bitcoin $8 380 és $11 710 dollár között ingadozott. A több mint 28%-os kilengés legfőbb oka valószínűleg oka az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) döntése volt, miszerint minden kereskedőplatformot köteleznének, hogy regisztráljon a szervezetnél.

A határidős szerződéseket helyi idő szerint szerdán 14:45 perckor zárják (nálunk 20:45) és a közeledő határidő ismét nagy kilengéseket idézhet elő az árfolyamban. Vannak akik szerint a tegnapi 12.75%-os zuhanás is ennek volt köszönheő.

Bitcoinnal a nap 24 órájában kerekednek, de a CBOE csak 8:30 és 15:15 között tart nyitva. Ezt időnként meghosszabbítják, de erre csak rendkívüli esetekben kerül sor, így befektetők például egy hétvége során nem szállhatnak ki a pozícióikból ezért a futures piac még magánál a kriptovaluta kereskedésnél is rizikósabb lehet.

A tőzsdén a következő két hónapra a márciusinál kissé magasabb árfolyamra számítanak, de a júniusi előrejelzés jelenleg alacsonyabb az áprilisi és májusi szinteknél.

A határidős piac áraiban nem látszik, hogy a Bitcoinra jellemző hatalmas kilengésekkel számolnának.

http://cfe.cboe.com/cfe-products/xbt-cboe-bitcoin-futures

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img