Franciaország támogatná az ICO-kat

spot_img

Párizs válhat az ICO-k fővárosává, miután a hírek szerint a francia pénzügyminisztérium egy olyan javaslatcsomagon dolgozik, mely önkéntes alapon adna lehetőséget az ICO-k szervezőinek, hogy azokat egy előre meghatározott keretrendszer szerint bonyolítsák.

“A célunk, hogy jogilag támogassuk azokat, akik igénylik ezt, anélkül hogy akadályoznánk azokat akik inkább a saját útjukat járnák. A miénk egy nagyon liberális hozzáállás, de nem vagyunk naívak. Tudjuk hogy ezeknek a termékeknek megvannak a veszélyei.”

A keretrendszer várhatóan egy engedélyezési eljárás lesz, melyben önszántukból vehetnek részt a cégek és amelyre az AMF, az Értékpapír-piaci Felügyeleti Hatóság is hivatalos licenszet adhat. Ez azt jelentené, hogy a világon először egy állami intézmény garantálná, hogy az eljárásnak magukat alávető ICO-k előzetes átvilágitáson estek át.

A hivatalos ajánlás megszerzéséhez garanciákat kell majd tenni a befektetők részére, ugyanakkor egy licenszelt ICO várhatóan hatalmas előnnyel indul majd vetélytársaihoz képest. A megnövekedett bizalom akár szélesebb médiatámogatást is jelenthet, ami sokkal több pénzt vonzhat az induló projectek finanszírozására.

Franciaország ezzel az intézkedéssel egészen más utat választ, mint a világ többi része, ahol többnyire “a mindenki bűnös, amíg nem bizonyítja az ártatlanságát” elv érvényesül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img