PayPal: hamis-zászlós hadművelet volt

spot_img

Három nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Facebook és a Google után a PayPal is kriptó-ellenes policy-t vezet be. Tegnap derült ki, hogy a levelek, melyekről szerte a világon beszámoltak, nem a PayPal-tól származnak. Habár a feladó látszólag a paypal@paypal.com cím volt, ez csak egy spoofing-nak nevezett trükk, és valójában egy egyszerű eldobható domainről küldték szét az üzeneteket a felhasználók számára.

A PayPal egyelőre nem adott ki nyilatkozatot az ügyben, így még továbbra sem tudjuk, hogy a támadók hogyan férhettek hozzá a PayPal felhasználóinak listájához egyáltalán.

A legvitatottabb és legaggasztóbb részlet az ügyben az, hogy a levél egyáltalán nem tartalmazott linket adathalász oldalakra, azaz semmiylen phising-tevékenységgel nem köthető össze. Semmi más funkciója nem volt tehát, mint az amúgy is gyengélkedő piacon FUD-ot terjeszteni, és újabb pánikot kelteni.

Mivel a PayPal éppen a közelmúltban jegyeztetett be több kriptóval kapcsolatos szabadalmat is, az is zavarodottságot keltett, hogy miért pont ők fordultak hirtelen a piac ellen. Jelenleg is furcsa viszont, hogy nem nyilatkoztak meg, és nem határolódtak el egyértelműen az eseménytől.

Bárki is áll a történések mögött, azt biztosan kijelenthetjük, hogy a célja a piac gyengítése volt.

A Cryptoslate.com nyomán

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img