Ez történt ma | a történelem legnagyobb tőzsdei összeomlása már elkezdődött

spot_img

Ismét felbukkant a SOL bálna és eladásra készül

A jelentések szerint egy SOL bálna 200 ezer darab SOL tokent utalt át a Binance számlájára 29,8 millió dollár értékben az elmúlt 3 napban. A “AgsY… H9Hs” Solana címmel rendelkező entitás korábban 1,2 millió SOL tokent adott el 178 millió dollár értékben június 7-e és július 7-e között. Valószínűleg ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a SOL ára 170 dollárról 128 dollárra zuhant. Jelenleg a SOL érme árfolyama 153 dollár körül mozog 1,911 milliárd dolláros 24 órás kereskedési volumen mellett. (A SOL token ismét hot topic a Discord szerverünk altcoin szobájában. Ha kíváncsi vagy a témával kapcsolatban gyere és csatlakozz!)

Robert Kiyosaki szerint a történelem legnagyobb tőzsdei összeomlása már elkezdődött

A népszerű befektető, vállalkozó és a Gazdag papa, szegény papa című bestseller könyv szerzője Robert Kiyosaki szerint a történelem legnagyobb tőzsdei összeomlása már elkezdődött. X fiókján közzétett bejegyzésében részletezte meglátásait, miszerint érdemes lehet két havi kiadásnak megfelelő készpénzt felhalmozni és biztonságos helyre helyezni, valamint ezüstérmék beszerzését ahelyett, hogy készpénzt takarítanánk meg egy bankban. Válságban 1 unciás ezüstérmét használhatunk készpénzként is, illetve azt is tanácsolta, hogy ha megtehetjük, minél több BTC-vel rendelkezzünk.

Azért azt érdemes megjegyezni, hogy Kiyosaki világvége posztjai után eddig nem jött el az általa vizionált tőzsdei összeomlás

Szép lassan növekszik a Coinbase által felügyelt BlackRock BTC állomány

Az Apollo Bitcoin Tracker adatai szerint 2024. szeptember 26-án a BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) tőzsdén kereskedett spot BitcoinETF alapban 362 191 darab BTC-t tartanak a Coinbase letétkezelőnél bő 23 milliárd dollár értékben. Az előző szerdai kereskedési napon 2913 darab BTC-vel gyarapodott az alap, míg az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe összesen nettó 1672 BTC áramlott be. A Fidelity és az ARK ETF-éből 525, illetve 750 BTC távozott, ugyanakkor kisebb mennyiséggel, 33 BTC-vel nőtt a Bitwise alapja (BITB).

Warren Buffett továbbra is készpénzt halmoz fel

Időnként érdemes elvonatkoztatni a kriptotól és érdemes a hagyományos piacok nagyágyúinak tevékenységét is megfigyelni. Nézzük meg például Warren Buffett, a Berkshire Hathaway vezérigazgatójának legutóbbi pénzügyi manőverét. Az befektetési guru nemrégiben vált meg jelentős Apple részvény pozíciójától. Buffett cége 2024 második negyedévében 389 millió Apple részvényt adott el, ennek ellenére továbbra is a Berkshire Hathaway részvényportfóliójának 30%-át teszik ki az Apple.

Ezen kívül Buffett Bank of America (BAC) részvénypozíciójának egy részétől is megszabadult, legalábbis ez látszik a BAC papírok eladott mennyiségéből. Július közepe óta Buffett megdöbbentő, 7,2 milliárd dollár értékű BAC részvényt adott el (megközelítőleg 174,7 millió darabot), pár hete, pedig három kereskedési nap alatt a Berkshire további 5,8 millió Bank of America részvényen adott túl. Az eladási hullámmal 858 millió darab részvényre csökkentette a Berkshire Hathaway Bank of America részvény pozícióját, amire 2018 óta nem volt példa.

A PayPal kriptovaluta vásárlást kínál üzleti fiókok számára

A PayPal kibővítette kriptovaluta szolgáltatásait azáltal, hogy lehetővé tette az amerikai üzleti fiókok számára, hogy közvetlenül a számlájukról vásároljanak, értékesítsenek és tároljanak kriptovalutákat. A szeptember 25-én bejelentett új funkció amerikai kereskedők milliói számára biztosít hozzáférést a digitális eszközökhöz. A PayPal szerint rengeteg olyan vállalat van az USA-ban, amelyek be kívánják építeni a kriptovalutákat pénzügyi tevékenységükbe. Egyedül a New York állambeli kereskedők ütköznek szabályozási korlátokba, akik egyelőre nem férhetnek hozzá ehhez a funkcióhoz.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb bikás katalizátor: Kína jegybankja a legnagyobb stimulus csomagot jelentette be a COVID óta

/coinpedia, finbold, heyapollo, paypal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img