Szép lassan növekszik a Coinbase által felügyelt BlackRock bitcoin állomány

spot_img

Az Apollo Bitcoin Tracker adatai szerint 2024. szeptember 26-án a BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) tőzsdén kereskedett spot Bitcoin ETF alapban 362 191 darab BTC-t tartanak a Coinbase letétkezelőnél bő 23 milliárd dollár értékben.

Amerikai spot Bitcoin ETF állomány alakulása a kezdetektől (forrás: heyapollo.com)

Az előző szerdai kereskedési napon 2913 darab BTC-vel gyarapodott az alap, míg az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe összesen nettó 1672 BTC áramlott be. A Fidelity és az ARK ETF-éből 525, illetve 750 BTC távozott, ugyanakkor kisebb mennyiséggel, 33 BTC-vel nőtt a Bitwise alapja (BITB).

Amerikai spot Bitcoin ETF állomány alakulása a tegnapi, szerdai kereskedési napon (forrás: heyapollo.com)

A BlackRock több százezres bitcoin állománya jóval megelőzi a többi spot Bitcoin ETF alapot. A Grayscale 221 043 BTC-vel, a Fidelity 177 200 BTC-vel, az ARK Invest 45 864 BTC-vel, a Bitwise 38 623 BTC-vel rendelkezik. Az amerikai spot Bitcoin ETF-ekben tartott BTC állány 2024. szeptember 25-én összesen 917 251 BTC-t tett ki.

Amerikai spot Bitcoin ETF állományok eszközkezelőnként (forrás: heyapollo.com)

A BlackRock bitcoin befektetési politikája

A BlackRock digitális eszközökért felelős vezetőjét, Robbie Mitchnicket kérdezték legutóbb a Blackrock bitcoin befektetési politikájáról. Kiemelte, hogy valószínűleg félreértésről van szó, amikor a bitcoint kockázatosnak tekintik befektetés szempontjából, szerinte téves elnevezés a BTC-t kockázatos eszköznek nevezni.

“Amikor a bitcoinra gondolunk, elsősorban egy feltörekvő globális monetáris alternatívára gondolunk. Ez egy szűkös, globális, decentralizált, nem szuverén eszköz. Olyan eszközről van szó, amelynek nincs országspecifikus kockázata, nincs hagyományos partnerkockázata, így ezek értékes tulajdonságok, ha befektetési szempontból nézzük, különösen egy olyan világban, ahol az Egyesült Államokban vagy máshol egyre nagyobb aggodalomra adhatnak okot a pénznyomtatás, a valutaleértékelődés kockázata, a politikai, fiskális és fenntarthatósági kihívások. “

Mitchnick szerint évente jellemzően talán két-három olyan esemény történik, amely ténylegesen befolyásolhatja a bitcoin árfolyamát, de az alapvető értékét viszont nem. Azt is elmondta, hogy bármi is történjen naponta a részvények, a munkanélküliség, a munkahelyek számával, vagy a termelési adatokkal, valójában semmi köze a bitcoinhoz.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet

Optimisták az elemzők a bitcoinnal kapcsolatban, kezdődhet a bikapiac

/heyapollo.com, finbold, finance.yahoo, cointelegraph, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img