Valószínűleg már ma, a tervezettnél 2 nappal korábban szabadul a Binance alapítója

spot_img

Bár hivatalosan csak szeptember 29-én, vasárnap érne véget CZ büntetése, egy amerikai fegyházakban alkalmazott gyakorlat szerint az, aki egy hétvégi napon szabadulna, már pénteken távozhat a börtönből. Sajtóhírek szerint a legnagyobb kripto tőzsde alapítója emiatt feltehetően már ma visszatérhet a társadalomba, miután április végén 4 hónap szabadságvesztésre ítélték a Binance üzemeltetésével összefüggésbe hozható tevékenységei miatt.

CZ májusban kezdte meg a büntetését, aminek az első felét egy kaliforniai sivatagban lévő, de alacsonyabb biztonságú börtönben kellett eltöltenie.

Innen augusztus elején szállították át a szintén kaliforniai, de már sokkal kellemesebb környezetben lévő és az óceán partján található Long Beachbe, ahol egy szabadulásra felkészítő átmeneti házban helyezték el.

Azok, akik ide kerülnek, önkéntesen vállalják, hogy betartják a házirendet és csak felügyelet mellett hagyják el a létesítményt, a falakon belül viszont már őrök nélkül, lényegében szabadon tevékenykedhetnek.

Szabadulása után CZ várhatóan elhagyja az Egyesült Államok területét, ahonnan  családjához, Párizsba, vagy hivatalos otthonába, Dubajba utazhat. CZ-nek 5 gyermeke van, felesége, Yi He pedig szintén egyike a Binance társalapítóinak. Ő elsősorban a tőzsde ázsiai ügyeire fókuszál és a kínai közösségi platformokon ugyanolyan ismertnek számít, mint CZ a nyugati piacon.

CZ és Yi He

CZ az enyhe börtönbüntetésért cserébe alkut kötött az amerikai hatóságokkal, aminek értelmében a jövőben már nem fog visszatérni a Binance igazgatói posztjára és nem is vesz részt a tőzsde napi működésében.

Mielőtt megkezdte volna büntetését, az utolsó ismert és általa támogatott projekt a Giggle Academy (Kuncogás Akadémia) volt, amit gyermekek számára szóló, ingyenes oktató programok fejlesztésére hoztak létre. Miután tavaly ősszel lemondott a Binance vezetői posztjáról, CZ többször is hangsúlyozta, hogy a szegény és hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes oktatása egy olyan terület lesz, amiben szeretne nagyobb szerepet vállalni.

“Életem következő fejezetében lehetőségeket akarok biztosítani másoknak, elsősorban a fiataloknak. Olyan platformot építek, amely magas színvonalú oktatást biztosít hátrányos helyzetű gyerekek számára, a világ minden táján, ingyenesen.”

A Fortune Magazine CZ vagyonát legutóbb 60 milliárd dollárra becsülte, amivel jelenleg ő a világ 25. leggazdagabb embere. CZ ennek ellenére sosem kedvelte a luxust és átlagos módon élt. A legtöbbször családi otthonából, egy bérelt, 3 szobás lakás ebédlőasztala mellől intézte a Binance ügyeit, és egy rollerrel, vagy a családi Toyota furgonnal járt, ha valamit el kellett intéznie.

A Binance-et érő kritikák és a tőzsde szürke zónás működési modelljének ellenére tény, hogy a váltó a 2017-es indulása óta már több mint 220 millió ember számára biztosított kaput a kripto ökorendszerbe, amivel nagyban hozzájárult az ágazat növekedéséhez. CZ-nek mind a tehetsége, mind a forrásai megvannak ahhoz, hogy ismét valami nagyot alkosson.

Vannak, akik szerint CZ valamilyen módon még visszatérhet az iparágba, hiszen a világ offshore térségei, vagy Ázsia már nem tartoznak az amerikai szabályozók felügyelete alá. CZ 47 éves, így igazgatóként akár még több évtizeden át is vezethetne egy általa alapított kriptós, vagy nem kriptós vállalkozást. Mindemellett viszont továbbra is ő a Binance többségi tulajdonosa, így ha nem is közvetlenül az igazgatói székből, de közvetve azért a jövőben is befolyással lehet a tőzsde működésére.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img