A Bitcoin L2 Core blokklánc óriási növekedést produkál

spot_img

A Core blokklánc, amely egy Layer 2 skálázási megoldás a Bitcoin számára, jelentős növekedést tapasztal a Total Value Locked (TVL – összes a protokollon lekötött eszköz értéke) tekintetében, amely mostanra elérte a 411 millió dollárt. Ez az ugrás mérföldkőnek számít a Bitcoin skálázási ökoszisztémájának fejlődésében.

A Core TVL-je 2024 elején még közel nulla volt, mostanra azonban az első helyet foglalja el a Bitcoin Layer 2 megoldások között, megelőzve olyan versenytársakat, mint a Rootstock és a Bitlayer.

Az alábbi grafikonon látható jelentős növekedés a Bitcoin L2-k TVL-jében arra utal, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a Bitcoin skálázási megoldások iránt, amelyet pedig valószínűleg a hatékonyabb és költséghatékonyabb Bitcoin-tranzakciók iránti igény hajt.

A Core célja, hogy más Layer 2 megoldásokhoz hasonlóan megoldja a Bitcoin skálázhatósági problémáit. Azáltal, hogy a tranzakciókat a fő láncon kívül dolgozza fel, a Core valószínűleg gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé, miközben továbbra is kihasználja a Bitcoin biztonsági előnyeit. A TVL drámai növekedése arra utalhat, hogy a felhasználók és a fejlesztők értékelik a Core megközelítését a Bitcoin skálázásában.

Az mindenesetre kérdéses, hogy ez a növekedés mennyire fenntartható. A TVL további esetleges koncentrációja a Core-ban – szemben más Bitcoin Layer 2 megoldásokkal – egy “győztes mindent visz” forgatókönyvet vetíthet előre a Bitcoin skálázási megoldások piacán. Az azonban egyelőre nem egyértelmű, hogy ezt a növekedést néhány nagy szereplő okozza-e, vagy egy szélesebb körű adaptációt tükröz-e az ökoszisztémában.

Bár a Core növekedése figyelemre méltó, fontos megjegyezni azt is, hogy a Bitcoin Layer 2 tér még mindig gyerekcipőben jár. A teljes TVL az összes Bitcoin Layer 2 megoldásban még mindig töredéke az Ethereum Layer 2 ökoszisztémájának, ami jelentős növekedési potenciált mutat. A Core sikere elősegítheti az innovációt és a versenyt a Bitcoin skálázási megoldások terén.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/The Block/

Melyek azok a Bitcoin Layer-2 megoldások

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img