EigenLayer: szeptember 30-tól lesz kereskedhető a második legnagyobb defi protokoll kriptopénze

spot_img

Az EigenLayer bejelentette, hogy tokenjeit szeptember 30-tól szabadon mozgathatóvá és ezzel kereskedhetővé teszi. Az eseményre hónapokkal az EIGEN mainnet júniusi  indulása után kerül sor.

Az EigenLayer egy innovatív decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll az Ethereum hálózaton, ami a “restaking” nevű mechanizmusra épül. A restaking lehetővé teszi az ethereum stakerek számára, hogy az általuk már stakelt ETH-t újra felhasználják és további hozamokat szerezzenek azáltal, hogy egyidejűleg stakelnek az Ethereum blokklánc működését segítő validátorokban és más, harmadik felek által üzemeltetett DeFi platformokon is, ezzel maximalizálva az ETH tokenjeik kihasználtságát és a velük szerezhető hozamot.

Az EigenLayer az Ethereum alapú DeFi protokollok között gyorsan népszerűvé vált, és jelenleg is a 2. legnagyobb protokoll a nála letétbe helyezett tokenek (12 milliárd dollár) összértéke (TVL) alapján.

Az EigenLayer eredetileg még júniusban állította élesbe a fő hálózatát, de felhasználói már az ezt megelőző hónapokban is letétbehelyezhettek nála ethereumot. Az itt való korai stakeléssel, annak idejétől és a letétben tartott ETH mennyiségétől függően pontokat szerezhettek, ami részesedést kínált a mainnet indulásakor ígért EIGEN airdropból.

A sokak által várt mainnet indulás és airdrop végül széles körű csalódást keltett, a projekt ugyanis bár kiosztotta az airdropot, de a tokenek mozgatását nem tette lehetővé a blokkláncon.

Emellett szintén vitákat váltott ki, hogy az alkalmazás több régióban, köztük a piac számára meghatározó Egyesült Államokban és Kanadában végül korlátozásokkal élt és nem tette lehetővé az airdrop igénylését.

Végül, de nem utolsó sorban az airdrop  jutalmakat is egy lineáris rendszerben írták jóvá, ami miatt a kis letéttel rendelkezők szinte semmit sem kaptak az osztogatásból. Ez utóbbit végül azzal korrigálták, hogy a protokoll mind a 280 000 airdropra jogosult felhasználójának minimum 100 EIGEN-re növelték az airdrop részesedését.

A júniusi airdrop előtt az elemzők 10 dollár körüli EIGEN árfolyamra számítottak a tokenek piacra lépésekor, viszont a csalódást keltő és hónapokkal elodázott tényleges piaci bevezetés miatt többen már csak 3-4 dollár körüli kezdő árfolyamot jósolnak. Ezt nagymértékben befolyásolhatja majd a bitcoin pillanatnyi viselkedése is, illetve hogy hányan fogják azonnal értékesíteni az ajándékba kapott EIGEN tokenjeiket.

Az egyik legnagyobb DeFi protokollként az EIGEN várhatóan gyorsan fel fog kerülni a legnagyobb kripto tőzsdék kínálatába.

Az EigenLayer a múlt héten jelentette be, hogy bővíti szolgáltatásait és az ethereum mellett lehetővé fogja tenni a bitcoin restakelését is. Ezt a tBTC nevű, ERC20 csomagolt token formájában próbálhatják ki a felhasználók.

225 millió dolláros piaci részesedésével a tBTC (Threshold BTC), a Wrapped Bitcoin (wBTC) és Coinbase Wrapped Bitcoin (cbBTC) után a harmadik legnagyobb csomagolt bitcoin token az Ethereum hálózaton. A tBTC kibocsátását felügyelő Threshold 45 000 dollárt oszt szét azok között, akik az indulást követő 3 hónapban az EigenLAyeren keresztül helyeznek letétbe tBTC-t. A platformon eddig 1.9 tBTC került stakelésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img