4 hónap börtönre ítélték a legnagyobb kripto tőzsde igazgatóját

spot_img

Az amerikai bíróság 4 hónap börtönre ítélte a Binance alapító igazgatóját. A tőzsdét és annak vezetőjét, CZ-t tavaly novemberben marasztalták el az USA pénzpiaci törvényeinek megsértéséért. Akkor mind az igazgató, mind az oldal elismerte az ellene felhozott vádakat. A Binance 4 milliárd dolláros bírságot fizetett, de tovább működhetett, az alapító ügyében viszont csak a tegnap esti órákban született döntés.

Az ügyészek korábban még 36 hónap börtönt kértek CZ-re, amihez képest a 4 hónap egy pozitív fordulatnak tekinthető. CZ elfogadta a döntést és  nem fellebbez az ítélet ellen. Egy közösségi posztban megköszönte követőinek az elmúlt hónapokban nyújtott támogatást és elmondta, hogy továbbra is kripto befektető marad, valamint hogy büszke arra, hogy a legalaposabb vizsgálatok után sem merült fel a Binance-el kapcsolatban, hogy a tőzsdére befizetők pénze veszélybe került volna.

CZ esetében a négyes szám egyébként egy ikonikus, az egész kripto iparág által ismert mémnek számít, ezért sokan azt találgatják, hogy vajon a bíró humorérzéke is szerepet játszhatott-e a 4 hónapos ítélet meghozatalában.

A “4” egy utalás CZ egy korábbi, közösségi médiában tett bejegyzés sorozatára, melyekben pontokba szedve sorolta fel a kripto piacot és a tőzsdét érintő legfontosabb tennivalókat és nehézségeket. A 4. pont a FUD, vagyis a rémhírek és valótlanságok terjesztése volt.

A médiában és közösségi oldalakon gyakran jelennek meg olyan hamis állítások, vagy féligazságok, amelyek a kripto világgal kapcsolatban téves benyomásokat és félelmet keltenek az emberekben. CZ többször reagált a közösségi oldalakon kizárólag egy 4-es karakter posztolásával a Binance-et, vagy az iparágat érő támadásokra, később pedig egy fotót is közzétett ezzel kapcsolatban, ami a számot ismert mémmé tette a kripto közösségben.

Az ítélethirdetéssel egyelőre még nem ért véget a Binance kálváriája. Az amerikai tőzsdefelügyelet továbbra is azzal vádolja az oldalt, hogy illegális tőzsdeként üzemelve sértette meg a rá vonatkozó amerikai törvényeket. Míg a többi amerikai szabályozó szerv a Binance által fizetett 4 milliárdos bírsággal lezártnak tekinti az ügyet, ők továbbra is folytatják a vizsgálatukat.

Bár végül börtönbe vonul, még riválisai sem vonják kétségbe a 47 éves CZ érdemeit, aki 2017 júniusában egy 15 millió dolláros befektetésből hozta létre a Binance-et, ami mára egy 83 milliárd dolláros kripto birodalommá, az iparág legnagyobb szereplőjévé vált.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img