Optimisták az elemzők a bitcoinnal kapcsolatban, kezdődhet a bikapiac

spot_img

Előttünk a negyedik negyedév és a statisztikák szerint is a várva-várt emelkedésbe vetett hit. Ahogy előző cikkünkben is írtuk, az október és november hónapjai a bitcoin történetének legerősebb időszakai, átlagosan 22,9%-os és 46,8%-os növekedésekkel. Statisztikák szerint a szeptember a leggyengébb hónapnak számít a bitcoin történetében (-3,5%), azonban 2024 szeptemberében meglepően jól tartja magát eddig a BTC.

Egyes gazdasági mutatók egy lehetséges válság jeleit vetítik előre, de ha a bitcoin árfolyamának sikerül, a sokak által figyelt 200 napos trendválasztó mozgóátlag fölé másznia és néhány kereskedési napot, hetet eltöltenie a hosszabb távú trend szempontjából fontos vízválasztó mozgóátlag felett, akkor igen szép zöld negyedik negyedévet tudhatunk majd magunk mögött.

A Coinglass adatai szerint csökken a központosított tőzsdéken lévő bitcoin mennyiség 

A “lehetésges gazdasági válság” ellenére a bitcoin árfolyam emelkedés mellett szól az is, hogy 2024 áprilisában történt Bitcoin felezés hatására nőtt a kínálati sokk, fele annyi bitcoint tudnak a bányászok bányászni, mint mondjuk év elején. A tőzsdéken és az OTC pultokban tárolt BTC mennyiség is rekord alacsony darabszámokon áll, a kereslet, pedig hónapról hónapra nő, akár intézményi, akár lakossági részről nézzük.

Bitcoin és az infláció

Számos befektető úgy vélekedik, hogy egyrészt az amerikai adóssággondok táplálhatják majd az arany és a bitcoin rallyját is, profitálni fognak az Egyesült Államok romló költségvetési helyzetéből. Szerintük az Egyesült Államok inflációhoz folyamodhat adósságának kezelésére, hogy fenn tudja tartani költségvetését, negatív reálkamatokra van szükség, ahol az infláció meghaladja a nominális kamatlábakat. Történelmileg ez a forgatókönyv kedvező volt az arany számára és kedvező környezet lehet a bitcoin számár is.

Az ETC Group és a Glassnode által közzétett adatokból az is kiderül, hogy jelenleg 14,61 millió illikvid BTC-t birtokolnak különböző entitások, ami a legnagyobb kriptovaluta teljes forgalomban lévő 19,75 milliós kínálatának a 74%-ának felel meg.

Kapcsolódó cikkünk:

Néhány napja Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója ismét a bitcoinról nyilatkozott, növelve ezzel a BTC körüli mainstream hypot. “Úgy gondolom, hogy a Bitcoin egy legitim pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy korrelálatlan típusú hozamokat érjen el, és akkor fektet be az ember, amikor fél.

Viszont nem ejtettünk még arról szót, hogy egy új trend kezdi szárnyait bontogatni, az Ethereum hálózaton futó Bitcoin staking és restaking narratíva (csomagolt BTC, pl. WBTC, eBTC, tBTC, swBTC stb. stakelése, újrastakelése), ami szintén rengeteg BTC érmét szippant be, növelve ezzel a bitcoin iránti keresletet, csökkentve a kínálatot.

Ti milyen stratégiával indultok neki az előttünk álló negyedévnek? Gyere, és csatlakozz Discord szerverünkhöz, a bitcoin szobában már javában zajlik a téma kibeszélése. További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Trendválasztó közelében a bitcoin, közel lehet az FTX kártérítések kifizetése

/cryptodnes, the defiant, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img