Trendválasztó közelében a bitcoin, közel lehet az FTX kártérítések kifizetése

spot_img

Az amerikai jegybank szerdán bejelentett kamatcsökkentése után az erő jeleit mutatta a kripto piac. A bitcoin hétfő hajnalban kicsivel a sok befektető által figyelt 200 napos mozgóátlag fölé kúszott. Ha sikerül néhány kereskedési napot a hosszabb távú trend szempontjából fontos vízválasztó fölött zárni, az ismét reménnyel töltheti el a befektetőket.

A bitcoin árfolyama és a 200 napos mozgóátlag az elmúlt 10 évben

A bitcoinnak július óta ez a harmadik kísérlete arra, hogy a trendválasztó átlag fölé kerekedjen. Az ennek közelében adott reakciókra azért is érdemes odafigyelni, mert a visszahódítására tett sikertelen kísérletet akár egy újabb korrekció is követheti.

A bitcoin számára ugyancsak fontos lehet, hogy jövő hét kedden kezdetét veszi az idei esztendő utolsó negyedéve. Október és november hónapjai a bitcoin történetének legerősebb időszakai, átlagosan 22.9%-os és 46.8%-os növekedésekkel.

Bár egyes gazdasági mutatók(1,2) egy lehetséges válság jeleit vetítik előre, a kripto piacnak a következő hetekben egy fontos esemény biztosíthat kedvező hátszelet. Ha minden a korábban bejelentett terveknek megfelelően halad, az FTX károsultak akár már a következő hetekben kézhez kaphatják a tőzsde csődeljárása során nekik megállapított kártérítést. Ez akár 16 milliárd dollár visszatérését is jelentheti az ágazatba, sok szakértő ugyanis úgy véli, hogy a pénzt a károsultak többsége ismét visszaforgatja majd a kripto ökorendszerbe.

A jóváírásra várhatóan dollárban kerül majd sor, az FTX 2022 novemberi csődjének napján számított kripto árfolyamok alapján. A kifizetések pontos időpontjával kapcsolatban a tőzsde következő, október 7-i bírósági tárgyalására lesz majd érdemes odafigyelni. Ha a végrehajtó ezen a napon megkapja a szükséges hatósági engedélyt, a pénzeket (fiókonként 50 000 dollárig, ami a tőzsde felhasználóinak több mint 98%-át jelenti) az ezt követő 60 napon belül fizethetik vissza. Ha a kifizetések végrehajtásának pontos időpontja és módja napvilágot lát, arról oldalunkon is beszámolunk.

Hamster Combat Launchpool és Super Earn: Binance-en a rágcsávók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img