Tokenizációs platformot indított a WisdomTree

spot_img

A WisdomTree eszközkezelő szeptember 18-án indította el a WisdomTree Connect szolgáltatását. Egyelőre az Ethereum hálózaton elérhető platform célja a valós eszközök (RWA) tokenizálása és kezelése intézményi befektetők számára.

A WisdomTree Connect segítségével tudják kezelni az intézményi befektetők tokenizált eszközeiket akár saját tárcából, akár harmadik fél letétkezelőjén keresztül. Ezenkívül a platform felhasználói kedvükre válthatják át pénzügyi eszközeiket USA dollárra vagy akár USDC stabilcoinra is, amit aztán újra befektethetnek. 

Az eszközkezelő elmondása szerint a platform része a blokkláncra épített termékcsaládjának, úgy ahogy a spot Bitcoin ETF terméke is, mivel a hagyományos finanszírozási lehetőségeket kívánják integrálni a blokklánc technológiával mind az intézményi, mind a lakossági felhasználók számára. A cég tokenizált termékeit egyébként a lakossági befektetők is elérik WisdomTree Prime alkalmazásán keresztül, amit androidos telefonon keresztül Te is elérhetsz.

Olvasd el ezt is:

A platform fejlődésével a WisdomTree decentralizált alkalmazásokkal kívánja bővíteni szolgáltatásait. Jelenleg a hozzáférés internetes portálon és API-n keresztül érhető el. A jövőbeli frissítések azonban közvetlenebb, decentralizáltabb interakciókat tesznek majd lehetővé a tokenizált eszközökkel. Ezenkívül a platformra további blokkláncok támogatását is tervezik bevezetni a jövőben. 

“A tokenizált valós eszközök iránti növekvő érdeklődéssel a WisdomTree Connect további üzleti vállalkozások közötti lehetőségeket nyit meg, hogy hozzáférést biztosítson a digitális alapokhoz” – nyilatkozta Will Peck, a WisdomTree digitális eszközökért felelős vezetője.

A valós eszközök tokenizálása már több nagyobb pénzügyi intézmény, például a BlackRock és a Franklin Templeton figyelmét is felkeltette. A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink megjegyezte, hogy a tokenizálás csökkentheti az elszámolási költségeket és növelheti a befektetések testreszabhatóságát. 

A Franklin Templeton vezérigazgatója, Jenny Johnson szintén kiemelte, hogy a tokenizált pénzpiaci alapok csökkenthetik a működési költségeket, és elérhetőbbé tehetik a vagyonkezelést akár a fiatalabb generáció számára is.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Gyorsan növekszik a tokenizált kincstárjegy állomány

/wisdom tree, bloomberg, beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img