Let’s Fucking Joe: a decentralizált baszatáska

spot_img

Néhány évvel ezelőtt az ismertebb magyar híroldalak címlapjain is többször megjelent egy akkor berobbanó szleng, a valamilyen cselekvés, például a bulizás intenzív végzésének jellemzésére használt “baszatás” kifejezés becézett változata, a baszatáska.

Tegnap hasonló szellemiségben, az intenzív kereskedésre utalva nevezte át magát az Ethereum riválisaként indított Avalanche blokklánc legnagyobb decentralizált kripto tőzsdéje, az eddig Trader Joe-ként futó váltó. A korábban “Kereskedő Joe”-ként ismert termék fejlesztői tegnap jelentették be, hogy a jövőben “Let’s Fucking Joe” (LFJ), magyarul “Baszassuk Joe” néven folytatják a működésüket.

A “Let’s Fucking Joe” kifejezés az angol kripto szlengben gyakran használt “Let’s fucking go!”  felkiáltásra utal, ami magyarul finomabban annyit tesz, hogy “Húzzunk bele!”, szó szerint viszont inkább a “Menjünk bazd meg, csináljuk bazd meg!” lehet rá a megfelelőbb fordítás.

A kisbefektetők ezt általában egy kriptopénz emelkedésekor szokták “LFG”-nek rövidítve és ösztönzőleg irogatni egymásnak a közösségi oldalakon, ahhoz hasonlóan, amikor a holdig való emelkedésben (bitcoin to the moon) reménykednek.

A Let’s Fucking Joe tehát lényegében valami olyasmit jelent, hogy “Baszassuk Joe”, ami azért a sokszor vadnyugatnak tekintett világban is meglehetősen szokatlannak számít.

A legtöbb decentralizált kripto tőzsde célja, hogy egyszer a nagyobb tömegek előtt is megnyissa kapuit, ezért általában olyan márkanevet választanak maguknak, ami ezt támogatva vagy a működésükre utal (pl.: Uniswap, HyperLiquid, stb.), vagy ha nem, akkor egy olyan semleges szó vagy kifejezés (pl.: Jupiter, Sushi, Orca, Pancake), ami köré felépíthető a szolgáltatás médiabarát marketingje.

Ennek ellenére, a riválisokhoz képest vulgáris Let’s Fucking Joe nevet a tegnapi bejelentés szerint kifejezetten a hétköznapi embereknek szánják. A váltás nem csak a nevet fogja érinteni, a platform a következő hónapokban új kereskedési funkciókat és hűségrendszert kíván bevezetni, és megjelenésében is az egyszerűségre és a hétköznapi emberek igényeinek kielégítésére szeretne törekedni. Mint a blogjukon fogalmaztak, a Joe indulása óta eltelt 3 évben sok minden megváltozott, ezért úgy érezték, ideje követni az újabb trendeket. Aki mer az nyer? Hogy mennyire lesz vevő a célközönség a változásra, arra néhány hónap múlva lehet érdemes visszatérni.

A tőzsde régi, földművelő bácsit ábrázoló logóját egy melegítős, aranyláncos figurára cserélik. A platform farmolásra és gazdálkodásra utaló dizájn elemeit a városi, nagyvilági életre utaló dolgok fogják felváltani.

Aki esetleg azt hinné, hogy egy viccről van szó, a tőzsde webes címe már az új lfj.gg domainre mutat és a főbb közösségi felületeken szintén az új brand szerepel.

A Trader Joe forgalmi adatai: a több kripto hálózaton is elérhető tőzsde az elmúlt 24 órában 60 millió dolláros forgalmat bonyolított.

Az arculatváltással kapcsolatos közleményben nem utaltak arra, hogy a decentralizált tőzsde saját kriptovalutáját, a jelenleg 138 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkező JOE tokent is érintené a változás.

Már csak egy hétig fizet a Bybit, hogy igényeljük az általa kibocsátott Mastercard bankkártyát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img