Gyorsan növekszik a tokenizált kincstárjegy állomány

spot_img

A Securitize vezérigazgatója, Carlos Domingo szerint a BlackRock BUIDL alapja hamarosan elérheti a bűvös 1 milliárd dollárt, ugyanis a múlt hét elején a BUIDL átlépte az 500 millió dolláros kezelt vagyont, amivel rekordot döntött a tokenizált pénzpiaci alapok tekintetében. Domingo úgy véli, hogy az 1 milliárdos álomhatár hamarosan eljöhet a tokenizált alapok gyors növekedése miatt.

A BUIDL alapot még év elején indította el a BlackRock és a Securitize közösen. A Securitize-en keresztül azonban csak 5 millió dollár feletti tőkével lehet az alapba fektetni. A stabil érmék növekedése is szerepet játszott ebben a növekedésben – magyarázta Domingo. Jelenleg a tokenizált kincstári piac, – beleértve a BUIDL-t is – értéke 1,8 milliárd dollár és gyorsabban növekszik, mint a stabilcoin piac

Domingo úgy gondolja, hogy a tokenizált kincstárjegyek a stabilcoin piac kapitalizációjának a 10-20%-át is elérhetik rövid időn belül, de nem fognak nagyra nőni. A Bitcoin ETF-ek év eleji bevezetése fellendítette az iparágat, a tokenizációval párhuzamos úton együtt növekednek. “A Bitcoin ETF-ek egyfajta Web3-as eszközt visznek a hagyományos pénzügyekbe, míg a tokenizáció a hagyományos pénzügyi eszközöket viszi a Web3-as térbe” – nyilatkozta. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az általános vélekedés az, hogy a vagyonkezelők a BUIDL sikere miatt már szívesebben vesznek különböző tokenizált eszközöket. Jó példa erre a Franklin Templeton FOBXX alapja, amelyet tavaly áprilisban indítottak el, már 400 millió dollár felett jár, és a legutóbbi 30 nap alatt 16%-os növekedést ért el (a BUIDL ehhez képest 9%-ot). 

A BlackRock és a Securitize is optimista, ami a négy hónapja indult BUIDL jövőjét illeti, hamarosan új funkciókat fognak bemutatni az alap kapcsán. A BUIDL után további tokenizált termékeket fognak létrehozni, de jelenleg még a BUIDL funkcionalitásán és az ökoszisztémán belüli integrációjának bővítésén van a hangsúly.  

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Tokenizált eszközalapot hozott létre a BlackRock

 

/BlackRock, Securitize, rwa.xyz/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img