Tokenizált eszközalapot hozott létre a BlackRock

spot_img

Múlt héten szerdán hozta nyilvánosságra a BlackRock az első tokenizált alapját BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) néven. A pénzügyi alap az Ethereum hálózatán fut. A BUIDL elsősorban a minősített befektetők számára nyújt lehetőséget arra, hogy amerikai dollár alapú hozamokra tegyenek szert.

A tokenizálás továbbra is a BlackRock digitális eszközstratégiájának a központi része. Az alap tokenizálása révén a befektetőknek lehetőség nyílik arra, hogy hozzáférjenek a kripto ökoszisztémán belüli pénzügyi megoldásokhoz, amely azonnali és átlátható elszámolást biztosít, valamint lehetővé teszi a platformok közötti átutalásokat is. Az alap interoperabilitásáról a BNY Mellon gondoskodik a digitális és a hagyományos piacok között.

A BUIDL, a digitális eszközökkel kapcsolatos stratégiánk legújabb fejlesztése” – mondta Robert Mitchnick, a BlackRock digitális eszközökért felelős vezetője.

A befeketetési óriás pénzügyi alapjának a létrehozásában az alábbi hagyományos és kriptos vállalatok is részt vettek: az Anchorage Digital Bank, a BitGo, a Coinbase és a Fireblocks, valamint egyéb más piaci szereplők és infrastruktúra-szolgáltatók a kriptoiparban.  

Kapcsolódó cikkek:

A BlackRock Financial Management lesz az alap befektetési menedzsere, a Bank of New York Mellon, pedig az alap vagyonának letétkezelőjeként és adminisztrátoraként van megbízva. A Securitize transzfer ügynökként és tokenizációs platformként fog működni, valamint kezeli a tokenizált részvényeket és jelentéseket készít az alap jegyzéseiről, visszaváltásokról és elosztásáról. Az alap könyvvizsgálójának a PricewaterhouseCoopers-t (PwC) jelölték ki 2024. december 31-ig terjedő időszakra. 

“Az értékpapírok tokenizálása alapvetően átalakíthatja a tőkepiacokat. A hagyományos pénzügyi termékek elérhetővé fognak válni a digitalizálás révén. A Securitize büszke arra, hogy a BlackRock transzfer ügynöke, tokenizációs platformja és kihelyezési ügynöke lehet a befektetési termékei digitalizálásában” – mondta Carlos Domingo, a Securitize társalapítója és vezérigazgatója.

A BUIDL lényege, hogy tokenenként 1 amerikai dollár stabil értéket kínáljon, valamint a naponta felhalmozott osztalékot havonta új tokenek formájában közvetlenül a befektetők pénztárcájába fizeti. Az alap teljes vagyonának 100%-át készpénzbe, amerikai kincstárjegyekbe fektetik hozamszerzés céljából. A tokenek szabadon átutalhatóak a nap 24 órájában bármelyik bejegyzett befektető részére, emellett rugalmas letétkezelési szolgáltatásokat is kapnak a résztvevők.

Az alap az 1933. évi amerikai értékpapírtörvény 506(c) szabálya és a befektetési társaságokról szóló törvény alapján bocsát ki részvényeket, a SEC felé bejelentette. Az 1933-as, módosított értékpapírtörvény értelmében az Értékpapír Tőzsdefelügyelet nem jegyezte be, és regisztráció vagy a regisztrációs kötelezettség alóli hatályos mentesség hiányában nem kínálhatóak vagy értékesíthetőek az Egyesült Államokban. Viszont az értékpapírokat a Securitize Markets, ami egy bejegyzett bróker-kereskedő, a FINRA/SIPC tagjaként kínálják.

Ezt is olvasd el:

FINRA – a Financial Industry Regulatory Authority egy amerikai magánvállalat, amely önszabályozó szervezetként működik és szabályozza a tag brókercégeket és a tőzsdei piacokat. SIPC – Értékpapír-befektetővédelmi társaság, amely non-profit vállalatként működik az USA-ban. Az alapot az alábbi Ethereum címen tudod követni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

BlackRock: a spot Bitcoin ETF-ek kielégítik a keresletet

/BlackRock, SEC, Securitize/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img