BlackRock: a spot Bitcoin ETF-ek kielégítik a keresletet

spot_img

A BlackRock ügyvezető igazgatója, Tony Ashraf szerint, a spot bitcoin ETF-ek segítik a bitcoin iránti óriási kereslet kielégítését, amely már egy ideje fennáll.

“Az elmúlt néhány hónap adatai alapján elmondható, hogy a fokozott bitcoin iránti kereslet kielégítésre került” – mondta Ashraf a londoni Digital Asset Conference bitcoin ETF-ekkel foglalkozó panel beszélgetésén.

Ashraf szerint újabb befektetők fognak érkezni, mert a kripto ETF-ek hatékony megoldást kínálnak, aki kripto kitettséget akar magának. Michael Sonneshein, a Grayscale vezérigazgatója is egyetértett ezzel a meglátással, ő is azon a véleményen van, hogy a spot Bitcoin ETF-ek kielégítették az eddigi elfojtott keresletet.

Mind a két vezető arra utalt, hogy a piac a mostani és a következő szakasz közötti állapotban van, ami majd a bitcoin ETF-ek nagyobb árfolyam növekedését és intézményesülését vonja maga után, természetesen a bitcoin árfolyamának a növekedésével.

A spot Bitcoin ETF-ek iránti kereslet három mozgatórugója

Ashraf úgy véli, hogy három fő mozgatórugója volt eddig a spot Bitcoin ETF-ek iránti keresletnek. Elsőként a makrogazdasági környezetet és a demográfiai változásokat említette a vagyoni helyzet tekintetében, aminek a hatását nem szabad alábecsülni. 

Megjegyezte, hogy ez a fajta demográfiai változás megváltoztathatja a kriptociklust, mivel a bejegyzett befektetési tanácsadón keresztül vásárló bitcoin befektetők nem fognak eladni akkor, amikor az árfolyam 10%-ot esik hirtelen.

Kapcsolódó cikkünk:

A második terület, amit igazán fontosnak tart, az az iparág érése. Ezt a tendenciát támogató tényezőként említette, ugyanis egyre több kockázati tőkebefektető és hagyományos pénzügyi tanácsadó érkezik a kripto piacra, valamint a kriptovaluták letétkezelése sokkal biztonságosabbá vált.

Harmadik területként a javuló szabályozási környezetre mutatott rá, amely szintén a keresletet ösztönzi. Igaz, e tekintetben azt is megjegyezte, hogy egyre nagyobb a tisztánlátás mind a szabályozó, mind pedig az iparág részéről, de hozzátette azt is, hogy a szabályozás még mindig gyerekcipőben jár.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb verifikációt kér az OKX

/the block, blockworks, digital asset summit/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img