Kriptóval zsarolt a Foxpost hacker

spot_img

A Telex beszámolója szerint október végén hackertámadás érte a Foxpostot, aminek elkövetője egymillió felhasználó adatainak közzétételével fenyegette meg a céget.

A támadó 400 monerót (XMR) követelt váltságdíjként, ami a kriptopénz októberi, ~150 dolláros átlagárán számolva nagyjából 21 millió forintott jelentett.

A Foxpost, követve a kiberbiztonsági szakértők javaslatait, fizetés helyett a rendőrséghez fordult, akiknek sikerült elkapniuk a tettest, vagy tetteseket, számukról ugyanis eddig nem adtak bővebb tájékoztatást.

A FoxPost Zrt. álláspontja határozott: nem engedünk a zsarolásnak, semmilyen körülmények között nem fizetünk hekkereknek vagy bármilyen bűnözői csoportnak. Hisszük, hogy a zsarolásnak való engedés nem megoldás, mert fenntartja és ösztönzi a bűnözés ezen formáját”

Az eset kivizsgálása során az is kiderült, hogy a hacker egymillió helyett csak 66 ügyfél adatait szerezte meg, akiket a cég külön értesített. A támadásra egy előre bejelentett karantartási művelet során fennálló biztonsági rés adott lehetőséget.

További részletek az ügyről, és a vele összefüggésbe hozott OTP Simple Pay hackről a Telex cikkében olvashatók.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img