Kivezette az USDT kereskedési párokat az OKX

spot_img

Az OKX 2024. március 18-a óta már nem támogatja az USDT kereskedési párokat az Európai Gazdasági Térség (EGT) felhasználói számára, mivel az Európai Unió által kibocsátott, a kriptovalutákra vonatkozó átfogó szabályozási keret elfogadására készül.

Az USDT tőzsdéről való kivezetése jóval a MiCA tervezet uniós országokban történő bevezetése előtt történt meg, amely várhatóan 2024. december 31-én lép hatályba. Az már biztos, hogy a  szabályozás korlátozni fogja bizonyos stabilcoinok használatát az európai régióban. 

Az USDT törlésével egy időben megjelentek az euró és USDC alapú kereskedési párok az OKX felületén az európai, így a magyar felhasználók számára is. A kripto tőzsde nyilatkozata szerint, a változás a felhasználói bázisának csak egy kis részét érintette.

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy az OKX kriptotőzsde Okcoin Europe Ltd-n keresztül fog tőzsdei szolgáltatást nyújtani európai ügyfelei számára, valamint frissíti az Európai Gazdasági Térségben (EGT) kínált termékek és szolgáltatások listáját.

Az új szolgáltatások részeként immár SEPA utalásokat is végezhetünk. Lehetővé vált a hitel- és betéti kártyákkal történő euró be- és kifizetések is az OKX számlákra, így a fiat pénznemben indított tranzakciók gördülékenyebbé váltak. Viszont, ahhoz, hogy hozzáférj ezekhez az új funkciókhoz, el kell végezned egy új személyazonosság ellenőrzési folyamatot, és el kell fogadnod majd ezt követően az új felhasználási feltételeket. 

Figyelj az OKX számlán tartott tokenekre is! Az OKX platformon elérhető összes token elérhető lesz továbbra is a számládon, de nem mindegyik lesz majd elérhető kereskedésre Európában. Az Európai Gazdasági Térségben (Franciaország kivételével) folyamatosan frissülő elérhető és kereskedhető tokenek listáját itt találod. 

“Úgy gondolom, hogy az OKX az euróra akar koncentrálni, hogy felkészüljön a MiCA-ra. Még mindig dolgozunk az európai szabályozókkal azon, hogy az USDT is megjelenjen a piacon hivatalosan, így még nagyon korai lenne spekulálni a keretrendszer bevezetésének következményeiről” – nyilatkozta Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója kedden a Criptovaluta.it olasz kriptos hírportálnak. 

(Ha nem kaptál még levelet arról, hogy végezd el a frissített verifikációt, akkor még láthatod az USDT kereskedési párokat.)

Egyelőre még nem világos, hogy a többi Európában működő kripto tőzsde hasonló döntést hoz-e, és ha igen, mikor. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb verifikációt kér az OKX

/OKX, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img