Kriptopénzügyek | manipulációs kísérlet vagy megbolondult kereskedési algoritmusok okozhatták a bitcoin árfolyam esést

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

  • A Bybit a napokban több promóciót is elindított, melyekből a kezdő, a haladó és a már nagyobb összegeket mozgató, vérprofi kereskedők is szemezgethetnek. 
  • Az új bitcoin rekordra való tekintettel a Bybit két héttel meghosszabbította oldalunkon futó akcióját. A tőzsde március 28-ig 20 dolláros üdvözlő bónusszal várja a Kripto Akadémián keresztül regisztráló felhasználókat. A második legnagyobb kripto tőzsde ajánlatával azok élhetnek, akik most regisztrálnak, vagy már korábban regisztráltak, de eddig még soha nem fizettek be az oldalra.

OKX

  • Az OKX kriptotőzsde a napokban értesítette magyar felhasználóit, hogy 2024. március 18-tól Okcoin Europe Ltd-n keresztül fog tőzsdei szolgáltatást nyújtani európai ügyfelei számára, valamint frissíti az Európai Gazdasági Térségben (EGT) kínált termékek és szolgáltatások listáját.
  • Az OKX 2024. március 18-a óta már nem támogatja az USDT kereskedési párokat az Európai Gazdasági Térség (EGT) felhasználói számára, mivel az Európai Unió által kibocsátott, a kriptovalutákra vonatkozó átfogó szabályozási keret elfogadására készül. 

Ethereum alapítvány

Állami szinten vizsgálhatják a második legnagyobb kriptovaluta fejlesztését összefogó Ethereum Alapítvány működését. A nonprofit szervezet erről az Ethereum Github oldalán tett közzé tájékoztatást még február 26-án, ám azt csak ma fedezték fel a sajtó képviselői. 

Piaci zanza

  • A hétvégén további bitcoin korrekcióra került sor, az árfolyam a pénteken és szombaton a 70 000 dolláros régióból 64 500 dollárig esett vissza. Iparági pletykák szerint az esést egy félresikerült kereskedési ügylet, egy úgynevezett “pair trade” okozhatta.
  • Finnország hamarosan vonzó hely lehet a bitcoinbányászok számára, többek között bőséges megújuló energiaforrásai és hűvös éghajlata miatt. Ezenkívül stabil politikai, gazdasági és szabályozási környezettel rendelkezik, ami szintén előnyös lehet a bányászoknak, nem beszélve az olcsó villamosenergia árakról.
  • Egyesek szerint manipulációs kísérlet, mások szerint megbolondult kereskedési algoritmusok járulhattak hozzá ahhoz, hogy a bitcoin ismét esni kezdjen és 68 000 dollárról 65 000 dollár alá is benézzen.  
  • Pozitív hírek érkeztek Arizona államból, ami a spot Bitcoin ETF-eket illeti. Néhány szenátor ugyanis állásfoglalást nyújtott be, amelyben arra kérik az állami nyugdíjrendszer hivatalát, hogy fontolják meg a Bitcoin ETF-ek felvételét az állami nyugdíjportfólióba.
  • A legnagyobb amerikai kripto tőzsde bejelentette, hogy április elsején újabb termékekkel bővíti az intézményes befektetőknek létrehozott kereskedési felületének kínálatát. Az amerikai hatóságok (CFTC – Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság) által szabályozott Coinbase Derivatives platform az eddig elérhető bitcoin, ethereum és olaj árucikkek mellett lehetővé fogja tenni a litecoin, bitcoin cash és dogecoin kereskedését is.
  • Február végén hagyott jóvá a japán kormány egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a kockázatitőke-társaságok és befektetési alapok számára, hogy kriptoeszközöket tartsanak portfóliójukban – közölte a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium. Ha a japán parlament elfogadja a törvényjavaslatot, akkor az fellendítheti a Web3 startupokba történő befektetéseket is.
  • A BlackRock ügyvezető igazgatója, Tony Ashraf szerint, a spot bitcoin ETF-ek segítik a bitcoin iránti óriási kereslet kielégítését, amely már egy ideje fennáll. Ashraf szerint újabb befektetők fognak érkezni, mert a kripto ETF-ek hatékony megoldást kínálnak, aki kripto kitettséget akar magának. 

Jó, ha tudod!

A blokkláncfelfedezők az egyik legfontosabb eszközei a kripto felhasználóknak. Online felületet biztosítanak a blokklánc adatok kereséséhez, lehetővé teszik a tranzakciókkal, címekkel, blokkokkal, díjakkal kapcsolatos adatok lekérdezését. Minden egyes blokkláncfelfedező egy adott blokkláncról szolgáltat adatokat, és a benne foglalt információk típusa az általa kiszolgált blokklánc architektúrájától függően változik.

Gyorstalpaló az Ethereum blokkláncfelfedezőhöz

Kétrészes cikksorozatunk első részéből megtudhatod, hogy milyen keresőmotorokat érdemes használni kripto projektek átvilágítása során, illetve melyek azok a legnépszerűbb, de mégis leghatékonyabb keresési módszerek, amelyek segítségével hasznos információkhoz juthatsz. 

Kripto átvilágítás: keresőmotorok és közösségi média – 1. rész

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img