Hamarosan az arizonai nyugdíjrendszer része lehet a spot Bitcoin ETF

spot_img

Pozitív hírek érkeztek Arizona államból, ami a spot Bitcoin ETF-eket illeti. Néhány szenátor ugyanis állásfoglalást nyújtott be, amelyben arra kérik az állami nyugdíjrendszer hivatalát, hogy fontolják meg a Bitcoin ETF-ek felvételét az állami nyugdíjportfólióba. 

A HCR 2041 számú állásfoglalást bő egy hete terjesztették az arizonai szenátus elé többségében republikánus szenátorok. A határozat címe: “A digitális eszközök lehetséges használatának támogatása az arizonai állami nyugdíjrendszer és a közbiztonsági személyzet nyugdíjrendszerében”. Ezt megelőzően még februárban egy feljegyzés is született, amelyben konkrétan a spot Bitcoin ETF-ekre is utalnak.

Az arizonai szenátorok által benyújtott határozat arra kéri az állami nyugdíjrendszer szereplőit, hogy fontolják meg a Bitcoin ETF-ekbe történő befektetést. Kéri továbbá a Bitcoin ETF-ek és más, digitális eszközökre vonatkozó ETF-ek fejleményeinek nyomon követését, valamint egy jelentést arról, hogy hogyan kivitelezhető az állami nyugdíjrendszer alapjainak egy részének a digitális eszköz ETF-ekbe történő átirányítása, összevetve a kockázatokat és a lehetséges előnyöket.

Kapcsolódó cikkünk:

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az Egyesült Államokban 2024-ben választási kampány zajlik, hiszen novemberben elnökválasztásra kerül sor és a kriptovaluták már most a választási kampány szerves részét képezik. Néhány hete egy amerikai hírcsatorna esti műsorában Donald Trump, egykori elnökkel készített interjú során is szóba került a bitcoin. Sokan úgy gondolják, hogy az arizonai határozat is csak egy politikai propaganda kezdeményezés lehet. Hamarosan kiderül!

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Trump is nyithat a bitcoin felé, az amerikai elnökválasztási kampány témájává válhat a kripto

/azleg.gov, cryptonomist, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img