Az algoritmusok a fejükre estek, tovább zuhant a bitcoin árfolyama

spot_img

Egyesek szerint manipulációs kísérlet, mások szerint megbolondult kereskedési algoritmusok járulhattak hozzá ahhoz, hogy a bitcoin az éjszakai órákban ismét esni kezdjen és 68 000 dollárról 65 000 dollár alá is benézzen.

A szakadást megelőző órákban a Covid előtt még legnagyobb forgalmú kripto tőzsdének számító, de mára már hátrébb sorolt Bitmexen szokatlan tevékenység vette kezdetét. Valaki láthatóan több nekifutással is nagy mennyiségű bitcoint akart eladni a tőzsde felületén, amivel végül egészen 8900 dollárig nyomta a BTC árfolyamát.

Ez a kilengés kizárólag a Bitmexen volt tapasztalható, más oldalakon csak ezután vette kezdetét a 65 000 dolláros szint alá benéző korrekció.

Bal oldalon a Bitmexen látható éjszakai visszaesések, jobb oldalon a legnagyobb forgalmú bitcoin tőzsde látható, amin kék vonallal jelöltük a Bitmexes összeomlás időpontját.

A bitcoin jelenleg 12%-os mínuszban van a múlt héten elért 74 000 dolláros csúcspontjához képest. Ez eddig a harmadik legnagyobb idei korrekció. Két hete kicsivel több mint 14%-ot, január elején, a Bitcoin ETF-ek indulása után pedig 21%-ot vesztett értékéből a legnagyobb kriptovaluta. Akkor két hétig tartott, amíg a piac ismét emelkedőbe fordult.

Amint arra korábbi bejegyzéseinkben már felhívtuk a figyelmet, a bitcoin emelkedő trendjei során teljesen megszokottnak számítanak az ennél akár nagyobb, esetenként 30%-ot is meghaladó visszaesések. A lenti képeken a 2016-17-es és 2020-21-es emelkedések nagyobb korrekciói láthatók. Legalul az FTX összeomlása után kezdődő, jelenlegi ciklus képe szerepel. Ebben eddig négy nagyobb, 20% körüli megingásra került sor.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img