Trump is nyithat a bitcoin felé, az amerikai elnökválasztási kampány témájává válhat a kripto

spot_img

“A Bitcoin egy átverésnek tűnik” – mondta Donald Trump még 2021-ben. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy szkeptikusan nyilatkozott, az évek során több hasonlóan negatív kijelentést tett a témával kapcsolatban.

Az őszi amerikai választáson ismét indulni szándékozó Trump viszont néhány órája már egészen más hangot ütött meg. Ha nem is tűzte a zászlajára, de alighanem felismerte, hogy egyre több választó számára fontos témáról lehet szó, ami plusz szavazatokat hozhat neki az elnöki versenyben.

Egy amerikai hírcsatorna esti műsorában az alábbi kérdést tették fel neki:

“Korábban elutasítóan nyilatkozott a központi bankok által kibocsátani kívánt digitális pénzekről, például a digitális dollárról, vagy a kínai központi bank digitális pénzéről. Az ebből következő logikus lépés nem az lenne, hogy a bitcoin mellé áll? A bitcoin decentralizált, a kormány nem tudja elvenni az emberektől. Mit gondol erről, és hogy a fiatalok, vagy épp a fekete társadalom is egyre inkább érdeklődik iránta?”

Erre így válaszolt:

“Sokan érdeklődnek iránta, de én személy szerint egyetlen pénzt szeretek és az a dollár. Az viszont tény, hogy a bitcoin önálló életre kelt és egyre többen támogatják. Egyre többen szeretnék, ha fizetni lehetne vele. Én együtt tudok élni ezzel, bár valamilyen szabályozást mindenképp szükségesnek tartanék. Alapvetően viszont továbbra is a dollárt tartom a legerősebb pénznek.”

A bitcoinról szóló rész 3:20-kor kezdődik

Még ha csak egy rövid szegmensről is volt szó, a korábbiakhoz képest megengedőbb tónus már egy jele lehet annak, hogy a bitcoin ha nem is központi témaként, de valamilyen módon már része lehet az idei elnökválasztási kampánynak.

Az amerikai hagyományos piacokon idén januárban indított Bitcoin ETF-ek hatalmas sikernek bizonyultak, így Trump stábja alighanem felméri, hogy az éjszakai kijelentés milyen hatást gyakorol majd a szavazókra. Ha a fogadtatás kedvező lesz, akkor valószínűleg még több vitán és kampányrendezvényen hallhatjuk majd a “narancshajú embert” a narancs színű coinról nyilatkozni.

Trump egy idén januári kampányeseményen azt mondta: “Elnökként soha nem fogom megengedni egy központi banki digitális valuta bevezetését. Ez veszélyes fenyegetést jelentene a szabadságunkra, ezért meg fogom akadályozni, hogy Amerikában elterjedjen.”

Trump szerint, ha a hatalom központilag képes lesz közvetlenül hozzáférni bárki pénzéhez, az példátlan visszaélésekre adna lehetőséget.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img