Donald Trump kripto-portfóliója

spot_img

Ebből az anyagból kiderül, hogy néz ki Donald Trump kripto-portfóliója, olvass tovább!

Továbbra is jól teljesít a BlackRock bitcoin ETF

A BlackRock által kezelt Bitcoin ETF elérte a 2 milliárd dolláros volument, mindössze két hét alatt az indulás után, ami egy jelentős mérföldkő. Ez a siker a BlackRock-ot a kriptopénz-szektor egyik vezető szereplőjévé teszi. Az ETF, amely január 10-ei jóváhagyása óta rendkívül gyorsan növekedett, már közel 50 ezer bitcoint kezel, ez jelenleg 2 milliárd dollár összértéket jelent. Az ETF sikere jelentős hatással lehet a bitcoin piacára, tekintettel a növekvő keresletre és az intézményi befektetők intenzívebb érdeklődésére. 

Nagy összegű BTC eladásra készül az USA kormánya

Az USA kormánya most tervezi eladni a Silk Road hack-ből származó, pontosabban az akkor lefoglalt 118 millió dollár értékű bitcoinját. Ez a mennyiség 2934 BTC-t jelent, amelyet Ryan Farace-től és apjától foglaltak le, miután pénzmosásért ítélték el. Elemzők szerint azonban ez az eladás nem feltétlenül jelent nagy problémát, mivel kicsi például a Grayscale Bitcoin Trust által korábban eladott 106 575 BTC-hez képest, amely 4,2 milliárd dollárt ért, a most eladni tervezett mennyiség a kormány által birtokolt teljes  bitcoin készlethet képest is csak 1,5%-ot tesz ki. Ez persze önmagában még nem jelenti azt, hogy a hirtelen, nagy összegű BTC eladások ne árthatnának az árfolyamnak, meglátjuk most mi történik.

Továbbra is élénkül a Cardano lánca

Eddig 2024-ben a Cardano okosszerződések száma majdnem 10 000-rel nőtt. Január 26-áig a Cardano 24 050 V1 és V2 okosszerződést kezelt, ami 67%-os növekedést jelent. A láncon a tranzakcióinak mennyisége is jelentősen nőtt, több mint 34,33 milliárd dollár értékben az elmúlt héten. 157 projekt indult a platformon, és további 1319 projekt fejlesztés alatt áll. Ha a Cardano így folytatja, akkor a sikerek és új fejlesztések, a forgalom növekedése előbb vagy utóbb az árfolyamban is vissza fognak köszönni, bár ehhez természetesen a felpörgő bikapiacra is szükségük lesz a hodlereknek.

Ezért mehet nagyot az XRP idén

Egy elemző Wall Street-ről szakértő öt tényezőt azonosít, amelyek elősegíthetik az XRP szárnyalását idén, ezek a következők: a Ripple és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti egyezség, egy Ripple IPO lehetősége, a kripto-szektor szabályozása, mely rendezettebbé teszi a piacot, és főleg annak megítélését, az intézményi befektetők “tömeges” megjelenése és persze a Bitcoin közelgő felezése, ami az egész piacra jótékony hatással lesz. 

Trump sikerei az előválasztáson egy mémcoint is segítenek

A TRUMP nevű mémcoin, amely nem kapcsolódik közvetlenül Donald Trump volt amerikai elnökhöz, jelentős árfolyam-növekedést ért el, 19 centről 2 dollár fölé ugrott, a piaci kapitalizáció pedig elérte a 85 millió dollárt. Ez az eset is szépen példázza, hogy a mémcoinok világában az aktualitásoknak mekkora jelentősége van. Azonban azt, hogy ez jelenség hogyan hat a kriptopénzek piacának egészére, főleg a külvilág értékelésére, azt mindenki ítélje meg maga.

Bár Trump valóban érdekelt kriptopénzekben, a CBDC nem a kedvence 

Az egykori amerikai elnök, Donald Trump nemrég élesen kritizálta a központi bank digitális valutájának (vagy egy CBDC-nek) bevezetését, állítva, hogy ez fenyegetést jelent az egyéni pénzügyi szabadságra és növeli a kormányzati ellenőrzést. Trump, aki korábban szkeptikus volt a kriptopénzekkel szemben, jelentős készletekkel rendelkezik, elsősorban éterből. Ez a lépés ellentmond korábbi álláspontjának, és a kriptoközösség reményei szerint elősegítheti az áttekinthető szabályozást ha Trump nyer,  és talán más tekintetben is kedvezhet a kriptopénzek piacának. 

De hogy néz ki Trump portfóliója?

Trump viszonya a kriptopénzekkel meglehetősen zavaros, ahogy mondtuk egykor, és nemrég is élesen kritizálta a bitcoint és társait majd saját NFT-ket adott ki, később kicsit megengedőbb volt a hangnem a terület kapcsán. Az viszont a Forbes összefoglalója szerint egészen biztos, hogy a korábbi elnök rendelkezik kriptopénzekkel, megpróbáltunk utánanézni, pontosan miket vett eddig!

Az biztos, hogy 2022 decemberében kiadott egy képregény-szerű NFT kollekciót saját magáról, egészen pontosan 44 000 darabot. A 99 dollárra árazott kártyák egyetlen nap alatt elfogytak, majd áprilisban kiadtak még egy szettet, az is hamar elkelt. A teljes bevétel 8,9 millió dollár volt, ebből azonban Trump csak 298 000 dollárt kapott jutalék gyanánt eleinte, később ez már többi millió dollárra rúgott.

Viszont érdemes ránézni kicsit mélyebben a Trump NFT-ket kibocsátó cégre, a CIC Digital LLC-re, hiszen ez is hozzá kötődik. Ugyanazon a Trump-céghez tartozik ugyanis a tárca, amibe a jutalékok érkeztek, és maga a CIC Digital is. Van egy fiat bankszámlájuk, amin alig ezer dollár van, de hozzájuk tartozik egy kripto tárca is, közel félmillió dollárnyi éter található. 

Mindez a tavaly júliusban közzétett vagyonbevallásából derül ki, így a információk megbízhatónak tűnnek. 

Tavaly novemberben azonban nagyszabású eladásba kezdett, heteken át küldött ETH-t a Coinbase-re, eddig úgy tűnik, 1057 ETH-t adott el, 2,4 millió dollár értékben, ez mind az NFT jutalékokból származik.

A CoinDesk összefoglalója viszont ennél is nagyobb kripto-vagyonról tud Trump kapcsán, szerintük 4,8 millió dollárnyi étert szedett össze az NFT kollekció jutalékaiból, 

A finoman szólva is pesszimista Deutsche Bank “megalapozott” véleménye

A Deutsche Bank elemzői szerint a Bitcoin ára 2025 januárjára 20 000 dollár alá eshet. Mindezt egy kutatásra alapozzák, ebben 2000 ember vett részt az USA-ból, az Egyesült Királyságból és az eurózónából, melyben a többség pesszimista volt a bitcoin jövőbeli árával kapcsolatban. A kutatás szerint a bitcoin több mint 50%-ot veszíthet értékéből 2025-ig. 

A “Much” mindig optimista

De azért vannak még optimista hangok is, Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója, erősen bikás jellegű jóslatot tett a bitcoinra. Azt jósolja, hogy a bitcoin ára a közeledő felezés után akár 170 000 dollárra is emelkedhet, ami több mint 300%-os növekedést jelentene. Hosszú távon Scaramucci szerint a bitcoin elérheti a 400 000 dollárt, megközelítve ezzel az arany piaci kapitalizációjának felét. 

Lazít a Google a kripto-hirdetési szabályzatán?

A Google frissítette hirdetési irányelveit, lehetővé téve bizonyos típusú kriptopénz-hirdetések megjelenését. Ez jelentős változás a korábbi szigorú szabályokhoz képest, és fontos lépés a bitcoin és más kriptovaluták szélesebb körű elfogadása felé, legalábbis a hirdetési lehetőségek nagyot nőhetnek. Ha ez valóban megtörténik, az az egész piacra jótékony hatással lehet, hiszen a Google hirdetések adta eléréssel nehéz versenyezni, ráadásul a célzás lehetősége is jobb, mint szinte bárhol máshol. De egyelőre nincs szó általános, minden típusú kripto-hirdetésre vonatkozó lazításról, most csak a szabályozott kripto-termékek hirdetésére vonatkozik a lazítás. Ez egészen pontosan az bitcoin ETF-eket jelenti, mintha kifejezetten rájuk lett volna szabva az új szabályozás a Google hirdetési rendszerében. Az viszont biztos, hogy ez jót jelent a piac egészének, hiszen így azokat is megszólíthatja a Google, akik amúgy nem mozognak a pénzügyi termékek területén, ez további tőkebeáramlást hozhat.

A bálnák ismét csak felhalmoznak

Januárban a bitcoin bálnák 3 milliárd dollár értékben növelték készleteiket. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb bitcoin-birtokosok továbbra is bíznak a kripto hosszú távú jövőjében. A jelentős vásárlások azt mutatják, hogy a nagy befektetők kihasználták a bitcoin kisebb visszahúzódásait az év elején, ami a piac egészének hangulatát is befolyásolhatja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img