A Binance törli kínálatából a Monerot

spot_img

A legnagyobb kripto tőzsde 5 év támogatás után törli kínálatából a Monerot. A hivatalos indoklás szerint a coin már nem felel meg a szigorú iparági sztenderdeknek és Binance listázási kritériumainak. A valóságban szabályozási okokból, a hatóságok nyomására tűnhet el a teljesen anonim és lekövethetetlen utalásokra lehetőséget adó kriptopénz.

A tervezett eltávolításról szóló pletykák november óta már többször is szárnyra kaptak, miután a Binance az amerikai szabályozók szorosabb felügyelete alá került.

A Monero kereskedése február 20-án fog véget érni, az ezután beérkező XMR tranzakciókat már nem fogják jóváírni a felhasználók számára. A tulajdonosok legkésőbb május 20-ig utalhatják ki az itt tárolt Monerojukat, ezt követően a tőzsdei wallet támogatás is kivezetésre kerül.

Az XMR árfolyama a bejelentést követően közel 40 százalékot vesztett értékéből. 

A Monero 2023-ban még a top 10 kriptovaluta közé tartozott, de jelenleg már csak a 44. legnagyobb kapitalizációval rendelkező kriptopénz. Az elmúlt hónapokban több más oldal is eltávolította kínálatából, így valószínűleg tovább fog csúszni a ranglistán. Januárban például az OKX jelentette be, hogy több más anonimitást támogató coinnal egyetemben beszünteti a kereskedését.

A Binance delistázása után a Kucoin és a Kraken maradnak az utolsó nagyobb kripto tőzsdék, amik még lehetőséget adnak a Monero kereskedésére, de a közösségi reakciók szerint a legtöbben arra számítanak, hogy hamarosan ezekről az oldalakról is lekerülhet. Bár rajtuk kívül még több más piactéren is elérhető marad az XMR, a kisebb és gyakran ügyfélazonosítást nem megkövetelő tőzsdék már a kevésbé megbízható váltók kategóriáját képviselik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img