Pénzügyei eszközeinek értékesítésére bírósági jóváhagyást kért a Genesis

spot_img

Bő egy éve jelentett csődöt a Genesis, pontosabban csődvédelmi eljárást kért maga ellen. “Az egyik legnagyobb kriptós hitelező és befektető céget a 2022-es év egész iparágat megrázó összeomlása kényszerítette térdre.”

“A Three Arrows Capital befektetési alap csődje több mint 2 milliárd dolláros, a második legnagyobb kripto tőzsde, az FTX bedőlése pedig több mint egymilliárd dolláros kárt okozott számukra. Ez utóbbi következményeként elvesztették az amerikai Gemini tőzsde több mint 300 000 felhasználójának pénzét is, mintegy 900 millió dollár értékben.”

Ezt követően, a Genesis szóvivőjének 2023. szeptember 14-i nyilatkozata szerint a cég önként és üzleti okokra hivatkozva minden leányvállalatán keresztül felszámolta digitális eszközkereskedési szolgáltatásait. A vállalat a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett nemzetközi részlegén, a Genesis Global Capital-on (GGC) keresztül kínált kereskedési szolgáltatásokat.

A csődeljárás alatt álló Genesis Global Trading, a Digital Currency Group kriptovaluta hitelezési egysége néhány napja indítványt nyújtott be, amelyben arra kéri a bíróságot, hogy engedélyezze vagyonkezelésében lévő eszközeinek az értékesítését. A Genesis portfóliója túlnyomórészt GBTC-ből áll 1,38 milliárd dollár értékben és közel a 87%-át teszik ki eszközállományának.

Az 1,6 milliárd kezelt vagyon kisebbik része Grayscale Ethereum Trust-ból (ETHE) és Grayscale Ethereum Classic Trust-ból (ETCG) áll. A múlt pénteken benyújtott indítvány szerint a Genesis-nek 165 millió dollárja áll ETHE-ben és 38 millió dollár áll ETCG-ben. A hitelező eszközeinek nagy részét a Grayscale, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) mögött álló amerikai kriptovaluta vagyonkezelő kezeli, amely korábban a világ legnagyobb bitcoin alapja volt. 

Kapcsolódó cikkek:

A beadványban a Genesis hangsúlyozta kérésnek jelentőségét: jóváhagyást kell kapnia a bíróságtól a Grayscale trust eszközök felszámolásához, hogy meg tudja előzni a mögöttes eszközök, a bitcoin, az ethereum és az ethereum classic árának esetleges áringadozását. Elsődleges céljuk, hogy maximalizálják a hitelezők számára történő rendelkezésre álló források elosztását.

A Genesis azt is megjegyezte, hogy mivel a GBTC-t azonnali bitcoin tőzsdén kereskedett alappá minősítette az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága január 10-én, lehetőség nyílik arra, hogy a részvényeket készpénzre váltsák vissza. Ha jóváhagyják a bukott kriptohitelező kérését, újabb milliárd dollár értékű GBTC részvényt adhatnak majd el a piacon, újabb próbatétel elé állítva a bitcoin árfolyamát.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Csődöt jelentett a Genesis

/forkast.news, genesis/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img