Ez történt ma | egységes szabályozási környezet létrehozását sürgeti az USA pénzügyminisztere

spot_img

Ismét bevásárolt a MicroStrategy

Január hónapban a MicroStrategy összesen 850 BTC-t vásárolt, 37,2 millió dollár értékben 43 700 dolláros átlagáron. A MicroStrategy mérlege ezzel a vásárlással 190 000 darab BTC-re ugrott. Ha figyelembe vesszük a tőzsdén jegyzett vállalatokat, amelyek bitcoint birtokolnak, a MicroStrategy vezeti toronymagasan a rangsort. A második helyezett egy kriptobányász, a Marathon Digital Holdings, 15 700 BTC-vel. A harmadik helyen a Tesla áll 9700 BTC-vel.

A legnagyobb bitcoin tulajdonos továbbra is Satoshi Nakamoto, akinek becslések szerint több mint 1,1 millió BTC-je van több címen elosztva. A második legnagyobb BTC tulajdonos a világon már nem a Grayscale ETF (GBTC), amelynek mennyisége 472 000 BTC-re esett vissza (majdnem két és félszerese a MicroStrategy mennyiségének), hanem a Binance, amely több mint 560 000 BTC-t tart letétben saját ügyfeleitől. A Binance-t a Coinbase (405 000 BTC) és a Bitfinex (402 000) követi, amelyek szintén nem rendelkeznek saját BTC állománnyal.

Öt órára leállt a Solana hálózat a keddi napon

A Solana hálózat működése kedden kisebb fennakadások után újraindult. A hálózati kimaradás ezúttal körülbelül 5 órán át tartott. A Solana csapata úgy nyilatkozott, hogy vizsgálja a kiváltó okot, és hamarosan megosztja jelentését az esetről.  A leállást követően a Solana natív tokenje, a SOL, rövid időre ugyan, de 93,6 dollárig süllyedt. A Solana hálózata a tavalyi évben szinte minden hónapban leállt egyszer, a február 6-i incidens volt az első ebben az évben. 2022 óta a hálózat 22 esetben tapasztalt leállást vagy üzemzavart.

Matthew Siegel, a VanEck digitális eszközök kutatási vezetőjének bejegyzése szerint a mostani leállás a Solana programjainak telepítésére, frissítésére és végrehajtására használt mechanizmus (Berkley Packet Filter – BPF) meghibásodásából eredhetett. A probléma megoldása érdekében a fejlesztők újraírták a BPF kódsorokat a fejlesztői hálózaton. Ehhez a megoldáshoz frissíteni kellett a Solana hálózat összes résztvevője által használt alapszoftvert, mielőtt a szokásos működés helyreállt volna.

Egységes szabályozási környezet létrehozását sürgeti az USA pénzügyminisztere

A képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottsága előtti meghallgatáson Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere kihangsúlyozta a stabilcoinok felügyeletének szükségességét, valamint az egységes szabályozási környezet létrehozását sürgette, amely az összes államra nézve kötelezően érvényesülne.

A pénzügyminiszter azt is kiemelte, hogy szabályozási intézkedésekre van szükség a digitális eszközök, különösen a stabilcoinok felügyeletében tapasztalható hiányosságok orvoslására. Hangsúlyozta a fogyasztói és befektetői érdekek védelmének fontosságát, miközben csökkenteni kell a pénzügyi stabilitást veszélyeztető kockázatokat.

Delistázza a Monero-t a Binance

Február 6-án jelentette be a Binance, hogy 2024. február 20-án delistázza a Monero-t más adatvédelemre fókuszáló tokenekkel együtt: Aragon (ANT), Multichain (MULTI), Vai (VAI). A kivezetés értelmében a tőzsde eltávolítja mind a négy Monero-t érintő kereskedési párt is. Ennek eredményeként a bent hagyott, esetleg elfelejtett kereskedési megbízások automatikusan eltávolításra kerülnek, miután a kereskedés megszűnik a kereskedési párokban.

A Monero ára gyorsan reagált a delistázás hírére, a token árfolyama meredeken csökkent, néhány óra alatt közel 19%-ot vesztett értékéből a TradingView adatai szerint február 6-án. Nem a Binance az egyetlen tőzsde, amely kivette a Monero-t kínálatából. 2023 végén az OKX kriptotőzsde is úgy döntött, hogy 2024. január 5-én kivezeti a Monero-t és a Zcash-t is.

Megvan az idei év első hivatalos nagy értékű csalás és lopás sorozata 

Dél-koreai ügyészek őrizetbe vették a Haru Invest (staking, lending oldal) mögött álló három vezetőjét. A platformon még 2023 júniusában függesztették fel a kiutalási lehetőségeket. A vezetők állítólag mintegy 1,1 milliárd won értékű kriptoeszközt (nagyjából 830 millió dollár értékben) tulajdonítottak el több mint 16 000 ügyféltől 2020 márciusa és 2023 júniusa között. Az ügyészek szerint a Haru vezetése hazudott, amikor azt állították az ügyfeleknek, hogy kockázatmentes, diverzifikált befektetési technikákat alkalmaznak a magas hozamok elérése érdekében. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

A bitcoin felezéssel egy időben kezdhet kamatcsökkentésbe az amerikai jegybank

/coindesk, cryptobriefing, cyptonomist, cryptonews, cryptopolitan/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img