Változatlan maradt a Tesla bitcoin állománya 2023 végén

spot_img

A Tesla (TSLA) elektromos autógyártó cég bitcoin állománya változatlan maradt 2023 negyedik negyedévében a szerdán közzétett legfrissebb eredményjelentés szerint. Az Elon Musk vezette vállalat bitcoin tartaléka jelenleg körülbelül több mint 387 millió dollárt ér. 

A negyedéves jelentés nem említi a BTC-t, ami arra utal, hogy a cég nem vásárolt és nem is adott el bitcoint az elmúlt három hónapban. A Tesla 9720 BTC-vel rendelkezik a Bitcoin Treasuries adatai szerint. Eszerint a Tesla a MicroStrategy (MSTR) szoftvercég és a Marathon Digital (MARA) bányászcég mögött a harmadik legnagyobb nyilvános bitcoin vagyonnal rendelkezik.

A 2023-as utolsó negyedéves jelentés közreadását követő órák utáni kereskedés során, a Tesla részvényeinek árfolyama csökkent, ahogyan 2024 év eleje óta folyamatosan. Januárban a Tesla részvényei eddig közel 16%-ot gyengültek, annak ellenére, hogy pozitív híreket közölt járműeladási számairól.

Január 2-án jelentette be a vállalat, hogy 2023 negyedik negyedévében felülmúlta az elemzők szállítási előrejelzéseit. A negyedév során rekordot jelentő 484 507 járművet értékesítettek, az év során összesen 1,85 millió járművet gyártottak, ebből közel 1,81 millió darabszám lett leszállítva.

Összességében a Tesla negyedik negyedéves eredménye azonban elmaradt az elemzői becslésektől. Az elektromos járműgyártó részvényenként 0,71 dolláros korrigált nyereségről számolt be, ami alig marad el a szakértők 0,73 dolláros becslésétől. Emellett a 25,17 milliárd dolláros bevétel éppen csak elmaradt az elemzők 25,87 milliárd dolláros bevétel előrejelzésétől. Az elért pénzügyi eredmények ellenére a Tesla továbbra is erősen bízik hosszú távú jövőképében.

Tesla és a BTC

Az Elon Musk vezette vállalat 2021 februárjában 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba, és mintegy 43 000 BTC-t halmozott fel. Ugyanebben a hónapban a Tesla bejelentette, hogy elkezdi elfogadni a bitcoint fizetési módként. Azonban még ugyanabban az évben elkezdte felszámolni BTC állományának egy részét, hogy maximalizálja készpénz helyzetét a COVID-ra hivatkozva, majd 2022 második negyedév végén arról számolt be, hogy bitcoin állományának 75%-át eladta. Azóta változatlan a darabszámban birtokol BTC-t.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Kísérleti bitcoin bányát hoz létre közösen a Tesla, a Blockstream és a Block

/cryptopotato, bitcoin treasuries, tesla/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img