A Tesla eladta a bitcoinjai egy részét, más amerikai cégekről kiderülhet, hogy vásároltak-e

spot_img

A legnagyobb amerikai vállalatok ezen a héten fogják közzétenni a negyedéves pénzügyi jelentéseiket. Az adatokból az is kiderülhet, hogy a Teslán kívül vajon akadt-e még egy olyan megacég, ami bitcoin vásárlásra fordította volna a készpénztartalékainak egy részét.

Miközben olyan nagy nevek összefoglalóira várunk, mint például az Apple, az Alphabet (Google), az Amazon, a Facebook vagy éppen a Microsoft, az már az esti órákban kiderült, hogy az első fecskének számító Tesla megvált a coinjainak egy részéről.

Az autógyár tegnapi bejelentése szerint a februárban vásárolt bitcoin kitettségük mintegy 10%-át értékesítették, ami 272 millió dolláros bevételt jelentett a számukra. Mivel a Tesla 1.3 milliárd dollár körüli pluszban volt a bitcoin pozícióit illetően, így egyesek szerint érthető volt, hogy a profit egy részét levették az asztalról, de voltak olyanok is, akik csalódásként élték meg a bejelentést.

Elon Musk úgy fogalmazott, hogy a bitcoint azért adták el, hogy kipróbálják, hogy a vállalati kincstáruk BTC-ben tárolt része is ugyanolyan likvid-e mint az amerikai dollár és azt bármikor képesek lennének-e az aktuális árfolyamon, veszteség nélkül készpénzre váltani. Habár voltak, akik erőltetettnek találták ez a magyarázatot, de a Tesla ezzel lényegében ugyanazt az utat járta be, mint sok hétköznapi befektető, akik az első bitcoin vásárlásukat követően rögtön ki is próbálják, hogy visszafelé is működik-e a dolog és a coinjaikat eladva ki tudják-e utalni a pénzüket a tőzsdéről. Ez a folyamat egy több százmillió dolláros eladás esetében már kicsit komplikáltabb lehet, de a cég szerint a tesztet zökkenőmentesen sikerült végrehajtani.

Noha a bitcoin a múlt héten 12%-ot vesztett az értékéből, a Tesla által közzétett adatokból az is kiderült, hogy ők még márciusban váltak meg a coinjaiktól, így az esésre nem a vállalat eladásai miatt került sor. A cég összességében nagyon pozitívnak tartja a bitcoinnal kapcsolatos tapasztalatait, ezért nem tervezi a megmaradt kriptovaluta készleteinek értékesítését.

A Tesla bejelentése nem volt érdemi hatással a BTC árfolyamára, így az ma hajnalban továbbra is tartotta a tegnapi emelkedés során elért 53 000 – 54 000 dollár körüli árfolyamát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img