Részvénykereskedés a Binance-en

spot_img

Tegnap délután indult el a Binance részvénykereskedő szolgáltatása, aminek első kereskedési párja a Tesla / Binance USD lett.

Az első nap közel 10 millió dollár értékű Tesla részvény cserélt gazdát.

A tokenizált értékpapírokat ugyanaz a két német és svájci cég fogja a Binance rendelkezésére bocsátani, amelyik az FTX-nél is segédkezett a részvénykereskedés beindításában. A tokenek ellenértékét hagyományos tőzsdéken megvásárolt és törvényileg szabályozott keretek között letétbe helyezett részvények garantálják, melyek után az osztalékok kifizetésére is jogosultak lesznek a coinok tulajdonosai.

A Binance csak ügyfélazonosított számlával teszi lehetővé az értékpapírok kereskedését. A legkisebb megvásárolható egység a részvények egyszázad része lesz, de mivel ezek árfolyama a globális tőzsdék árképzéséhez igazodik, csak a hagyományos piacok nyitvatartási ideje alatt, a nyitás után 5 perccel és az zárást megelőző 5. percig lehet majd velük kereskedni.

Az új szolgáltatás bevezetésének időzítése aligha véletlen, ugyanis épp holnap fogja kibocsátani részvényeit a Coinbase, aminek papírjai így hamar megjelenhetnek a Binance kínálatában.

Exkluzív Kripto Akadémia trading race a Binance-en – vedd ki a részed az 1000 dolláros nyereményalapból!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img