Szobrot állítunk Satoshinak, rád is szükség van!

spot_img

Ha van valaki a kriptopénzek világában, aki megérdemel egy szobrot, akkor az kétségtelenül Satoshi Nakamoto. Pontosan ezen dolgozunk, két profi szobrász kivitelezésében emléket állítunk a Bitcoin alkotójának! Ha minden igaz, ez lesz az első Satoshi szobor a világon, mi legalábbis nem találtuk nyomát, hogy máshol ténylegesen felállítottak volna már ilyet. A tervek adottak, a mű már készül, most már csak némi plusz tőkére van szükség, ezt közösségi finanszírozással oldjuk meg, számítunk rád is!

A projekt ötletgazdája Györfi András, a Kripto Akadémia egyik szerkesztője, hamar csatlakozott a kezdeményezéshez a Blockchain Budapest konferencia főszervezője, Szilágyi Imre, majd a Mr. Coin kriptopénzváltó képviseletében Debreczeni Barnabás és Debreczeni-Raskó Gabriella, végül Kalocsai Kornél, a Blockchain Hungary első embere is.

Ez a csapat már hónapok óta dolgozik a megvalósításon, folyamatosan egyeztetünk a szobrásszokkal, helyszíneket keresünk a szoborállításhoz, jogi és egyéb anyagokat készítünk, és így tovább. Mi sem gondoltuk volna, hogy egy szobor ilyen sok munkával jár, de véghezvisszük, amit elterveztünk!

A projektgazdák már összeadtak 1 700 000 forintot, a projekt teljes költségvetése azonban 2 600 000 forint, ezért úgy döntöttünk, hogy közösségi finanszírozási kampányt indítunk, rád is szükség van!

A támogatásokat bitcoinban várjuk, ide:

1JbFGZx65cehJN8tS22BFhCJmJQHrjaU3f

UPDATE:

Már BNB-ben is fogadunk támogatásokat az alábbi BSC címre: 

0x12e493B4Fb4Ea1939b1c06d337ea291fB4D0e658

Milyen szobor készül?

Egy bronz mellszoborról van szó, ami egy oszlopon áll majd, alapvetően hasonló, mint a jól ismert alkotások, amelyekkel költőkre, történelmi személyiségekre emlékezünk ország- és világszerte.

De nem tudjuk hogy nézett ki…

Egy kapucnis alakot jelenítünk meg, a mellkasán, a szíve felett lesz látható a Bitcoin logó. Az arca stilizált emberi arc lesz, egy “jelképes” orral és ajkakkal. Az arcot felpolírozzák a művészek, így tükröződni fog, mindenki a saját arcát láthatja benne. Mi mindannyian vagyunk Satoshi, ezt a gondolatot követjük.

De hova kerül?

A pontos helyszínt még keressük, több lehetőség is felmerült már, mindenképp Budapesten helyezzük el a szobrot.

Ha van egy jó ötleted, amiben segíteni tudnál a szoborállítás kapcsán, esetleg rendelkezésedre áll egy helyszín, amit használhatnánk, kérlek ne tartsd magadban, írd meg nekünk az info@kriptoakademia.com címre!

Miért fontos ez a szobor?

A bitcoin olyan forradalmi változást hoz a gazdaságban és a pénz világában, mint amilyen átrendeződést az internet jelentett az információáramlásban.

Satoshi a Bitcoin létrehozásával megteremtett egy teljesen új piacot, a kriptopénzek világát, melynek logikáját már a jegybankok is kezdik átvenni, megteremtve ezzel a hagyományos fizetőeszközök digitális verzióit. Ráadásul a Bitcoin alapjául szolgáló technológia, a blokklánc forradalmi változást jelent számos területen, többek között a termékek nyomonkövetésében, a logisztikában, az energiagazdálkodásban, az ingatlan adásvételben, dokumentumok hitelességének ellenőrzésében, és még rengeteg területen.

Sokak szerint új fejezetről van szó az informatika és a gazdasági működés történetében. Satoshi megérdemel egy szobrot, és feltett szándékunk, hogy ezt a világon elsőként mi valósítsuk meg. Számítunk arra, hogy a világsajtó is foglalkozik majd a témával, magyar sikert szeretnénk. Fontos célunk továbbá az is, hogy a kriptopénzek és a blokklánc működésének hazai ismertségét növeljük, tanítani szeretnénk a magyar lakosságot, ehhez is kiváló eszköz a szobor, és a médiamegjelenések, amiket elérhetünk a segítségével.

Hogyan tudnék segíteni?

Bitcoin támogatásokat várunk az alábbi címre. Nincs minimum összeg, ha úgy érzed, te ezer forintnak megfelelő összeggel szeretnél részt venni, mi azért is hálásak leszünk. Természetesen felső összeghatár sincs. Illetve ahogy az előző pontban is említettük, ha a helyszín kapcsán tudnál segíteni, kérlek mindenképp jelezd nekünk!

A támogatásokat bitcoinban várjuk, ide:

1JbFGZx65cehJN8tS22BFhCJmJQHrjaU3f

UPDATE:

Már BNB-ben is fogadunk támogatásokat az alábbi BSC címre: 

0x12e493B4Fb4Ea1939b1c06d337ea291fB4D0e658

Elég jó ötlet ez a szobor, de mi van, ha több pénz is összejön?

Amennyiben a támogatásokból befolyt összeg meghaladja a szoborállításhoz szükséges tőkét, a “túlnyúló” összeget a kriptopénzek magyarországi népszerűsítésére fordítjuk. Az elszámolásban minden transzparens lesz, pontosan közöljük a befolyt összeget, és annak pontos felhasználási módját egyaránt.

Ki szerepel majd a szobron?

Az oszlopra a szobrászok természetesen a Satoshi Nakamoto nevet vésik majd, ezen kívül elhelyezésre kerül rajta egy bronztábla is, amin azok szerepelnek, akik a kezdetektől részt vettek az ötletelésben, és a megvalósításon is sokat dolgoztak. Természetesen a közösségi finanszírozásban támogatóknak is emléket állítunk, ők a “Magyar kriptopénz-közösség” megnevezéssel szerepelnek majd a táblán.

Mikorra készül el?

A szobrászok június elejére ígérték a végleges művet, a háttérben közben intenzíven dolgozunk a végső helyszín megtalálásán, így reményeink szerint a nyár folyamán, vagy ősszel lesz a szoboravató.

Minden segítség jól jön, előre is köszönjük, ha akár némi bitcoinnal, akár egy helyszín ötlettel részt veszel a munkában!

Mindannyian hozzájárulunk a kripto ökoszisztéma fejlesztéséhez. Mi mindannyian vagyunk Satoshi!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img