A Celsius eladásai foghatták vissza az ethereumot

spot_img

Miközben a bitcoin immár két hete nyögi a Grayscale eladásait, a második legnagyobb kriptovalutára is komoly nyomás hárul.

A 2022 júliusában bedőlő és több mint 100 000 felhasználójának mintegy 4.7 milliárd dolláros kárt okozó Celsius tavaly bírósági engedélyt kapott arra, hogy struktúrális átalakítást hajtson végre. A korábban kriptós hitelező és kamatozó szolgáltatásokat nyújtó cég a jövőben bitcoin bányászattal szeretne foglalkozni, az így létrejövő vállalkozás tulajdoni jogát pedig a károsultak között osztaná szét.

A Celsius novemberben 2 milliárd dollár értékű kriptovalutát különített el a károsultak részleges kárpótlására, amit bitcoinban és etherben fognak kifizetni. Erre még a mai napig sem került sor, de egyes források szerint január utolsó napjaiban, vagy február elején kerülhet sor a kártérítések átutalására.

A Celsius emellett engedélyt kapott arra is, hogy a fennmaradó készleteiből annyi ethereumot értékesítsen, amiből finanszírozni tudja a csődeljárással és a bányászcég létrehozásával kapcsolatos kötlségeit.

A piac felvette a Celsius eladásait. Amint a grafikonon is látható, az ethereum decemberben nem tudott részt venni az általános altpiaci emelkedésben, a rövid idő alatt értékesített nagy mennyiségű ethereum visszafogta az árfolyamot.

Felül az ethereum, alul az altpiac ingadozásai láthatók. Az altok december közepén egy újabb lépést tettek felfelé, az ethereumnál azonban mind a két kitörési kísérlet meghiúsult.

A novemberben kezdődő és azóta is folyamatosan tartó értékesítésben a Celsius már több mint 650 millió dollárnyi ethert adott el, kincstára viszont még további 550 000 darabos, vagyis több mint egymilliárd dollár értékű ethereummal rendelkezik.

Bár elemzők szerint aligha fognak egyszerre a teljes készlettől megszabadulni, egyelőre senki sem tudja, hogy az eladások pontosan mikor fognak véget érni.

Celsius eladások

Az eladásra szánt ethereum útja többek közt a Lookonchain fiókon is követhető, ami legutóbb épp a ma hajnali órákban adott hírt egy újabb, 40 millió dolláros tranzakcióról.

Az ethereum fundamentálisan kedvező helyzetben futott neki az 2024-es évnek. A hamarosan élesbe álló új frissítések, a stakinget megreformáló EigenLayer indulása, illetve a BlackRock Ethereum ETF elbírálási folyamata is jobban előtérbe helyezhetik az ethert az elmúlt hónapok híradásait domináló bitcoinnal szemben. A tündöklésben azonban komoly hátrányt jelent a Celsius felől fújó hátszél, aminek kifulladása egyelőre még bizonytalan ideig várat magára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: 20 dolláros kifizethető bónusz az első befizetőknek

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img