Leállítja a Genesis az összes kereskedési szolgáltatását

spot_img

A Digital Currency Group (DCG) leányvállalata a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Genesis kriptohitelező cég leállítja kriptovaluta spot és származékos termékeinek kereskedését.

A Genesis szóvivőjének szeptember 14-i nyilatkozata szerint a cég „önként és üzleti okokra hivatkozva” minden leányvállalatán keresztül felszámolja digitális eszközkereskedési szolgáltatásait. A vállalat a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett nemzetközi részlegén, a Genesis Global Capital-on (GGC) keresztül kínált eddig kereskedési szolgáltatásokat.

Ezt megelőzően, a DCG anyavállalathoz tartozó Genesis Global Trading (GGT) még januárban jelentette be, hogy megszünteti kriptovaluta spot kereskedési szolgáltatásait. A GGT is csődeljárás alatt áll, úgy ahogy a Genesis Global Capital is. A GGC nemzetközi részlegénél januárban még elérhetőek voltak az azonnali és származékos termékek kereskedési lehetősége.

A Genesis nemzetközi szolgáltatásait szeptember 21-én, az Egyesült Államokban működő OTC szolgáltatását szeptember 18-án állítja le, az ügyleteket szeptember 21-ig rendezhetik a kereskedők, a számlákat pedig szeptember 30-án zárják le végleg.

A GGC még 2022 novemberében állította le a kiutalási lehetőségeket, az akkori „példátlan piaci zavarokra” hivatkozva. A Genesis származékos ügyletekkel foglalkozó üzletága ráadásul körülbelül 175 millió dollárral ragadt bent az FTX-en. Ennek eredményeként a DCG a Genesis mérlegének megerősítése érdekében 140 millió dolláros tőkeinfúzió mellett döntött. 

Kapcsolódó cikkek:

A bejelentéssel szinte egy időben nyilatkozott a Gemini kriptotőzsde és annak letétkezelő ága szintén a kifizetések leállításáról. A Gemini Earn programon keresztül a platform felhasználói letétbe helyezhették kriptovalutáikat kamatért cserébe. Mint köztudott a Gemini szoros partner kapcsolatban áll/állt a Genesis-szel, a Gemini Earn program hitelező partnerével. A két kriptos cég peres eljárása azóta is tart.

A DCG és a hitelezők közötti elvi megállapodás részlete (forrás:  cointelegraph)

A DCG különböző leányvállalatai és kriptovállalatai közötti jogi összefonódások, valamint a csődeljárások még a mai napig is éreztetik a hatásukat a kriptoiparban. Augusztusban a DCG bejelentette, hogy „elvi megállapodást” kötött a Genesis-szel, amely lehetővé tenné a hitelezők számára, hogy visszaszerezzék bentragadt pénzeszközeik nagy részét. A Genesis hitelezői azonban “elégtelennek” minősítették az ajánlatot később. A DCG becslések szerint nagyjából 3,5 milliárd dollárral tartozik még mindig az 50 legnagyobb hitelezőjének.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csődöt jelentett a Genesis

/cryptoslate, coindesk, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img