A bitcoin enyhe hátszéllel futhat neki a szerdai kamatdöntésnek.

spot_img

Bár vészesen megközelítette a mélypontot, végül az FTX eladásokkal kapcsolatos döntés sem volt képes arra, hogy lejjebb lökje a bitcoin árfolyamát.

A piac gyors fordulatot vett és visszatért az elmúlt hetekben bejárt sáv felső részébe, ahonnan elemzők szerint ezúttal akár még tovább is emelkedhet.

Az ezzel kapcsolatos logikájukat így lehetne röviden összefoglalni: ha az összeomlás határán érkező rossz hír képtelen volt az árfolyamot lejjebb nyomni, akkor a piac felfelé akar tovább haladni. Ehhez azonban azt is fontosnak tartják, hogy erre mihamarabb (még ezen a héten) sor kerüljön. Ha a lendület elakad, akkor ismét a medvék számára kezdene lejteni a pálya.

Ha sor kerül a remélt emelkedésre, az utolsó nagyobb csúcspont felett, a 28 -29 000 dolláros régióban számíthatnánk az első komolyabb ellenállásra.

A hét legfontosabb előre bejelentett eseménye az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülése lesz. Bár a múlt heti inflációs adatok ismét enyhe emelkedést jeleztek, szakértők szerint a jegybank szeptemberben még nem emel tovább a kamatokon, ezért nem is maga a bejelentés (20:00), hanem az elnök ezt követő sajtótájékoztatója lehet majd érdekes (20:30) és hozhat esetleg nagyobb kilengést, ahol utalhat a jövőbeli terveikre.

99%-os az egyetértés, hogy nem  lesz kamatemelés

Az elmúlt hét említést érdemlő eseménye volt, hogy pár napon belül a Binance 3 magas rangú vezetője is lemondott a pozíciójáról, köztük a tőzsde jogi csapatának és törvényi megfelelésért felelős részlegének vezetője, valamint a váltó amerikai igazgatója is.


Korábbi hírek alapján az amerikai igazságügyi minisztérium már régóta fontolgatja, hogy eljárást indítson a Binance ellen, így vannak akik összefüggést vélnek felfedezni eközött és hogy az ennek kapcsán leginkább érintett helyi vezetők döntöttek a távozás mellett.

Túl nagy, hogy bedőljön? Állítólag csak ezért nem indul eljárás a legnagyobb kripto tőzsde ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img