Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance a magyar nyelvet is elérhetővé tette a tőzsde mobilalkalmazásában. Az alapértelmezett angolról a Settings (Beállítások) menüpontban lehet erre átváltani.

Bybit

  • A Bybit elindította saját kripto kereskedő asszisztensét. A ChatGPT 3.5 modelljével dolgozó TradeGPT 2021 nyaráig visszamenőleg rendelkezik piaci adatokkal, és ezeket figyelembe véve próbál választ adni a felhasználók kérdéseire, akár rövid távra szóló tippekkel is segítve őket a kereskedésben.
  • A Bybit szeptemberben is egyedi ajánlatokkal várja a Kripto Akadémia olvasóit. A második legnagyobb kripto tőzsde augusztusban egy GoPro kamerát, valamint pólókat és kapucnis pulóvereket sorsolt ki a rajtunk keresztül regisztráló felhasználók között. A váltó jövő héten újabb játékában már változatosabb kihívások, tárgynyeremények helyett pedig pénzjutalmak várják a résztvevőket.
  • Játékpénzes kereskedési versenyt indított a Bybit. A két héten át tartó megmérettetés fődíja egy 500 dolláros kupon, amit USDT-ben írnak jóvá.

PrmeXBT

Elindította határidős kripto kereskedő felületét a PrimeXBT. A tőzsde teljesen különálló Futures részlegén ay első körben 8 perpetual swap párt tettek elérhetővé, melyek a fejléc Trade – Crypto Futures menüpontjából érhetők el.

Kraken

A Kraken oldala szerint Európában csak Magyarországon és a szomszédos Horvátországban nem teszik lehetővé a Paypal alapú be- és kifizetések támogatását.

Metamask

A Metamask szerdán mutatta be legújabb fejlesztését, a Snaps alkalmazásokat. A Metamask Snaps az Apple App Store-hoz és Google Play-hez hasonlóan teszi lehetővé, hogy különböző kiegészítőket telepítsünk és ezekkel bővítsük a népszerű defi tárca funkcióit.

Piaci zanza

  • A viszonylag eseménytelen múlt hetet medvés hétvége követte. A visszaesést leginkább az FTX-el kapcsolatos spekulációk okozták. Amint arról a múlt héten mi is beszámoltunk, most szerdán kiderülhet, hogy a tőzsde csődeljárási folyamata során eladják-e a váltó több milliárd dolláros kripto tartalékát.
  • Hétfőn újabb részletek láttak napvilágot az FTX által birtokolt vagyonelemekről. A csődbe ment váltó jelentős kripto tartalékkal rendelkezik, amiről szerdán derülhet ki, hogy a kártérítési folyamat során értékesítik, vagy kriptóban utalják-e vissza a károsultaknak?
  • A tokenizált amerikai állampapírok piaca idén közel hatszorosára, 625 millió dollárra nőtt, ahogy a blokkláncokon lévő valós eszközök piaca is egyre bővül. Az államkötvények tokenizálása szakértők szerint 5 billió dolláros piaccá nőheti ki magát a közeljövőben. Legutóbb például tokenizált amerikai állampapírokat bocsátottak ki a XDC hálózatán.
  • A bíróság szerda este engedélyt adott az FTX kripto vagyonának értékesítésére. Az eladás várhatóan lassan, több hónap alatt fog végbemenni. Bár papíron ezt nem rögzítették, a tegnapi meghallgatáson szóban utaltak arra, hogy 2024 második negyedévének végéig megpróbálják lezárni a folyamatot.
  • Bennfentes iparági információk szerint, a világ egyik legnagyobb bankja, a londoni székhelyű HSBC, a Fireblocks kriptopénz letétkezelési technológiával foglalkozó céggel dolgozik együtt.
  • Sok külhoni olvasónkat érintheti, hogy október 8-tól új kripto szabályozást vezet be az FCA. Az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeleti szerve ennek kapcsán jelezte, hogy szeretné, ha a kripto tőzsdék betartanák az új előírásokat és befejeznék a jelenlegi, jogi kiskapuk kihasználásán alapuló működésüket.
  • Csütörtöki cikkünkben közzétett állítólagos Fireblocks-HSBC partnerkapcsolat után jelentette a Reuters, hogy a Deutsche Bank kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani intézményi befektetők számára a svájci Taurus kriptovállalat együttműködésével. A hírt mind a két fél megerősítette.

Kripto Akadémia kisokos

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img