Kraken: Magyarország kihagyásával vezetik be Európában a PayPal támogatást

spot_img

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában is elindította a Paypal támogatás bevezetését a Kraken. A szolgáltatás fokozatosan élesedik és az érintett térségekben már több helyen is elérhető.

Az újításból hazánk sajnos kimarad. A Kraken oldala szerint Európában csak Magyarországon és a szomszédos Horvátországban nem teszik lehetővé a Paypal alapú be- és kifizetések támogatását. Hogy miért soroltak minket a kivételek közé, ahhoz nem fűztek magyarázatot.

Bár korántsem ez lenne a legolcsóbb tranzakciós forma (az utalásokat 2.4%-os díj terheli), a 435 millió felhasználóval rendelkező Paypal mégis a világ legnépszerűbb fizetési szolgáltatója, így hazánkban is sokak számára tette volna kényelmesebbé a fiat és kripto pénzek közti tranzakciókat.

Bár az éppen 12. születésnapját ünneplő Kraken a kripto iparág egyik legmegbízhatóbb szereplőjeként a hagyományos banki (euro/sepa) utalásokat is támogatja, nem mindegyik magyar pénzintézet teszi lehetővé, hogy ügyfelei kriptós szolgáltatók felé indítsanak, vagy fogadjanak tőlük érkező tranzakciókat.

A Kraken a közelmúltban jelentette be, hogy támogatni fogja a Paypal által egy hónapja bejelentett stabil coint, a PYUSD-t is. Az amerikai dollár értékét lekövető kriptovalutából eddig 40 millió dollár értékben hoztak forgalomba.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

PayPal USD: a PayPal egy dollár értékét követő kriptovalutát hoz forgalomba

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img