Metamask Snaps: Bitcoin támogatással és végtelen lehetőségekkel bővül a Metamask

spot_img

A Metamask tegnap mutatta be legújabb fejlesztését, a Snaps alkalmazásokat. A Metamask Snaps az Apple App Store-hoz és Google Play-hez hasonlóan teszi lehetővé, hogy különböző kiegészítőket telepítsünk és ezekkel bővítsük a népszerű defi tárca funkcióit.

A Snaps jelenleg béta üzemmódban fut. A hivatalos oldalon elérhető első appok szigorú ellenőrzésen estek át, amit a legnagyobb Ethereumra fejlesztő szervezet, a Consensys felügyelt. Később azonban megnyílnak a kapuk, így a jövőben lényegében bárki közzéteheti majd a saját maga által készített Metamask plugineket, amivel a Snaps is olyanná válhat  mint a bevezetőben említett mobilos áruházak.

A béta során elérhető első 34 Snap-et 3 nagyobb kategóriába sorolták. Ezek az eddig a nem támogatott (nem Ethereum kompatibilis) blokkláncokkal való együttműködést, a tranzakciók jóváhagyása előtti bővített információközlést, és a web3 appok által küldött értesítések támogatását teszik lehetővé.

Az első csoportba sorolt snap-ek több képviselőjén, például a Zion vagy a Shapeshift Multichain pluginen keresztül akár már bitcoin küldésre, fogadásra, váltásra és tárolásra is használhatjuk a Metamaskot. Ezekről már több közösségi médiás bejegyzés is készült, a lentiben például valaki egy 60 másodperces élő videóban mutatja be a telepítés és egy bitcoin – ethereum váltás menetét, míg itt egy kicsit hosszabban (6 percben) magyarázzák el a folyamatot.

A Metamask a jövőben egy olyan moduláris tárcává léphet elő, amit mindenki a maga igényei szerint szabhat testre és bővíthet a neki tetsző funkciókkal. Ahogy a telefonos alkalmazások esetében, úgy valószínűleg a Metamaskban is megjelennek majd azok az appok, amikre most még gondolni sem tudunk, de a jövőben nélkülözhetetlen társaink lesznek a decentralizált világban.

Bár a Metamask igyekezett mindent elkövetni, hogy a nyilvános béta a lehető legbiztonságosabb legyen, mi azt javasoljuk, hogy egyelőre senki se a fő tárcájával, hanem egy külön erre a célra létrehozott teszt wallettel próbálja ki a Snap-ek működését.

Maga a Snaps azt is lehetővé teszi, hogy a kiegészítőket más oldalakról, harmadik felektől töltsük le és telepítsük (mint például egy android .apk file esetében), de ezekért a Metamask nem vállalja a felelősséget.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img