FTX döntés és inflációs statisztikák: bejelentésekkel tarkított hét vár a kereskedőkre

spot_img

A viszonylag eseménytelen múlt hetet medvés hétvége követte. A visszaesést leginkább az FTX-el kapcsolatos spekulációk okozták. Amint arról a múlt héten mi is beszámoltunk, most szerdán  kiderülhet, hogy a tőzsde csődeljárási folyamata során eladják-e a váltó több milliárd dolláros kripto tartalékát.

A fentiek tudatában nem is volt annyira meglepő, hogy a vasárnapi zuhanást az FTX-hez közel álló Solana vezette. A hirtelen lejtmenettel a coin ismét elvesztette a 2023-as év fontos támaszának és lélektani határának számító 19-20 dollár közötti régiót.

De a szeptember 13-i, vagyis szerdai nap nem csak az FTX döntés miatt lehet izgalmas. A 14:30-kor érkező amerikai inflációs adatok (CPI) az egy hétre rá esedékes (szeptember 20-i) amerikai jegybanki kamatdöntés miatt lehetnek fontosak, akárcsak a csütörtökön érkező (szeptember 14. – 14:30) és szintén kiemelten figyelt PPI (szintén inflációs) statisztikák.

Csütörtökön emellett még az Európai Központi Bank kamatdöntő bejelentése (14:15) és sajtótájékoztatója (14:45) lehet az, ami hatással lehet az árfolyamokra.

A bitcoinnak tehát ezen a héten számos piaci katalizátor kínál esélyt arra, hogy az elmúlt hetek néhány nagyobb kilengéssel tarkított, de lényegében oldalazó mozgását befejezze. Ha ezt lefelé tenné meg, a 24 800-as mélypont elvesztése borús képet festene elénk, mert technikai értelemben ezzel megtörne a 2023 eleje óta tartott lépcsőzetesen emelkedő trend. Ha erre sor kerülne, akkor a képen is látható márciusi leszúráshoz hasonló, a szakadásból való gyors visszatérés adhatná vissza a bikák reményeit.

Ha megpróbálod kihasználni a hétre várt ingadozásokat,  ezen a héten indul a Bybit kizárólag Kripto Akadémiás olvasóknak szervezett játéka, amivel akár egy kis plusz bevételre is szert tehetsz.

Bybit x Kripto Akadémia: 20 dollár ajándék az első befizetőknek, pénzjutalmak az aktív kereskedőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img