TradeGPT: mesterséges intelligenciától kérhetnek kereskedési tippeket a Bybit felhasználók

spot_img

A Bybit elindította saját kripto kereskedő asszisztensét. A ChatGPT 3.5 modelljével dolgozó TradeGPT 2021 nyaráig visszamenőleg rendelkezik piaci adatokkal, és ezeket figyelembe véve próbál választ adni a felhasználók kérdéseire, akár rövid távra szóló tippekkel is segítve őket a kereskedésben.

A néhány napja elérhető funkció még gyerekcipőben jár, de az oldalra való belépés után már bárki tesztelheti. Az egyetlen megkötés, hogy egy felhasználó egy nap alatt csak 20 kérdést (query) tehet fel neki.

Minél pontosabban fogalmazunk meg egy kérdést, a robi annál precízebb válasszal szolgálhat, így érdemes konkrétan megadnunk, hogy milyen tényezők, indikátorok, időtávok, szempontok, stb. alapján várjuk tőle az elemzést.

A Bybit által kínált egyik példában az ethereum árfolyamával kapcsolatban kérhetünk tanácsot, egyszerre akár egy emelkedő, eső és oldalazó helyzetekre is felkészítve minket. A gép a válaszában a MACD és Bollinger Band alapján vezeti le, hogy szerinte hol érdemes beszállnunk és stop losst elhelyeznünk. De persze akár saját magunk által begépelt kérdéseket is feltehetünk és szabadon választott indikátorokkal is kísérletezhetünk.

A Bybit szerint a rendszer jelenleg két óránként frissít az aktuális piaci árfolyamokkal, így aki nagyon rövid távon kereskedne, az azért találkozhat némi eltéréssel a gép által javasolt akciók és az aktuális árak között.

Bár azt senkinek sem ajánlanánk, hogy vakon kövesse egy gép tanácsait, viszont sok emailt kapunk a különböző robotokat és mesterséges intelligenciákat alkalmazó kereskedési szolgáltatásokakkal kapcsolatban, így aki tényleg érdeklődik ezek iránt, most egy Bybit regisztrációval és némi angol tudással kipróbálhatja, hogy mire is képes jelenleg ez a technológia.

(A kezdetekben érdemes csak papíron vezetni, esetleg demo számlán követni a kapott tippeket és csak azután belevágni a valódi pénzes kereskedésbe, ha már elég adatunk van arról, hogy a gép tényleg érti a dolgát.)

Augusztusban egy GoPro kamerát, valamint Bybites pólókat és kapucnis pulóvereket sorsoltunk ki a rajtunk keresztül regisztrált Bybit felhasználók között. A következő héten újabb nyereményjáték indul, aminek részleteiről a hét második felében tudhattok meg többet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img