A japán nyugdíjalap is a bitcoint vizsgálja

spot_img

Február végén hagyott jóvá a japán kormány egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a kockázatitőke-társaságok és befektetési alapok számára, hogy kriptoeszközöket tartsanak portfóliójukban – közölte a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium. Ha a japán parlament elfogadja a törvényjavaslatot, akkor az fellendítheti a Web3 startupokba történő befektetéseket is. 

Japán már most vezető szerepet tölt be a stabilcoinok szabályozási keretének kialakításában és a Web3 népszerűsítésében, miközben továbbra is szigorúan jár el, ha a fogyasztók védelméről van szó. 2023 szeptemberében a Nikkei arról számolt be, hogy a szigetország elkezdte enyhíteni a kockázatitőke-társaságokra vonatkozó szabályokat, hogy kripto startupokba fektethessenek be.

Az ipari versenyképesség fokozásáról szóló törvény módosítását azzal a céllal fogadta el a japán kabinet, hogy “elősegítsék az új vállalkozások létrehozását és az ipari beruházásokat, valamint megfelelő támogatást nyújtsanak a japán gazdaság hajtóerejét jelentő középvállalkozásoknak és az induló vállalkozásoknak” – nyilatkozta a minisztérium.

Információk alapján, a törvénymódosításnak köszönhetően a japán, és egyben a világ egyik legnagyobb nyugdíjalapja, portfólió diverzifikációs terv keretében információkat gyűjt a bitcoinról. A japán kereskedelmi szektortól már abszolút nem idegen a bitcoin, hiszen az ország legnagyobb áramszolgáltatója kísérleti bitcoinbánya telephelyet hozott létre, elérhetőek a kripto letétkezelési szolgáltatások és az ország legnagyobb bankja kriptopénz kibocsátáson dolgozik, amelyről a Kripto Akadémia oldalán is beszámoltunk korábban. 

Ezt is olvasd el:

Nyilatkozata szerint, a bitcoin felé történő nyitást, az állami nyugdíjalap a jelentős gazdasági és társadalmi változásokra és technológiai fejlődésre reagálva indított el. A több mint 1400 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Kormányzati Nyugdíjbefektetési Alap (GPIF) a bitcoin mellett a nemesfémek felől, például az aranyról is élénken érdeklődik, amit egyébként nem tekint likvidnek. 

A GPIF portfóliója konzervatívnak számít, egyelőre japán kötvényekbe, részvényekbe, külföldi kötvényekbe és részvényekbe fektet, valamint a magántőke, ingatlan és infrastruktúra befektetéseket helyezi előtérbe. A nyugdíjalap nem adott garanciát arra, hogy ha befejezik az információs és értékelési szakaszt, valóban bitcoinba fektetnének be.

Egyes nyugdíjalapok, mint például a Houston Firefighters nyugdíjalap és a dél-koreai Nemzeti Nyugdíjszolgálat, már régebben felvette a bitcoint és egyéb kripto alapú eszközöket portfóliójába. Legutóbb, pedig arizonai honatyák nyújtottak be egy állásfoglalást ez ügyben az állami nyugdíjalaphoz, amiről itt írtunk.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Magasra tette a mércét a japán stabilcoin törvény

/coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img