Kripto átvilágítás: keresőmotorok és közösségi média – 1. rész

spot_img

Kétrészes cikksorozatunk első részéből megtudhatod, hogy milyen keresőmotorokat érdemes használni, illetve melyek azok a legnépszerűbb, de mégis leghatékonyabb keresési módszerek, amelyek segítségével hasznos információkhoz juthatsz.

A kriptopénzek gyorsan változó világában kulcsfontosságú lehet az, hogy hogyan tudsz különböző projektek után hatékonyan kutatni a közösségi média segítségével. A folyamatosan változó ökoszisztéma és a naponta felbukkanó rengeteg új projektek miatt nagy a kockázata annak, hogy átverésekkel vagy rossz befektetésekkel találkozol. Ez az útmutató a Te nélkülözhetetlen eszközöd lesz, hogy eligazodj ezeken a vizeken.

Megmutatjuk, hogyan használd ki az online forrásokat, hogy elemezni tudd a projektek életképességét, és ezáltal megalapozott döntéseket hozz. Akár először merülsz bele a kriptovaluták világába, akár a befektetési stratégiádat szeretnéd finomítani, az online átvilágítás művészetének elsajátítása az első lépés a siker felé.

Google

A Google általános keresésre jó, de többnyire haszontalan, vagy semmilyen eredményt nem ad vissza, hacsak nem tudod, hogyan kell pontosan keresni. Néha talál kripto címekhez, ENS nevekhez kapcsolódó weboldalakat, de a célzott weboldalak cache-elt részeit is megtalálhatja. A két legjobb keresési operátor, beleértve a kívánt kulcsszó: az idézőjelek és az OR parancsszó.

  • Idézőjelek: ez a fejlett keresési módszer azt mondja a keresőmotornak, hogy azokat a webhelyeket adja vissza, amelyeken CSAK a kívánt kulcsszó (vagy kulcsszavak) szerepel(nek). Például: bitcoin scanner search – az összes olyan találatot kiadja, amelyekben bitcoin vagy (!) scanner vagy mindkét szó szerepel a találatok között.

Idézőjelek használatával: a “bitcoin scanner” keresés csak azokat az eredményeket fogja kiadni, ahol mindkét kulcsszó szerepel. A keresési eredmények kevesebb találatot adnak, de sokkal pontosabbak lesznek.

  • OR: az OR használatával a keresőmotor a megadott két szó bármelyikére keres rá. Például: bitcoin OR wallet – a keresés azokat az eredményeket fogja kiadni, amelyek tartalmazzák a kívánt kulcsszavak valamelyikét (2-nél több szót is használhatsz, de ne felejtsd el az OR-t).

X (korábban Twitter)

Az egyik legfontosabb keresőmotor a blokklánc alapú témákhoz, különösen, ha decentralizált projektekkel vagy azok csapattagjaival kapcsolatos kutatásokat végzel. Segíthet megtalálni az ENS neveket, valamint a normál tárcacímeket a posztokban vagy a  válaszokban. Nézzük meg a két leghasználtabb keresési lekérdezéseket:

  • from:@ – ennek a módszernek a használatával a X-et arra utasítod, hogy olyan hozzászólásokat vagy kommenteket keressen, amelyekben a kívánt azonosító szerepel.

Nézzünk egy példát: amennyiben, ha csak a @wallstreetbets-t használod, az X mind a felhasználó posztjait, mind a felhasználó posztjaihoz fűzött megjegyzéseket és a felhasználót megjelölő posztokat megkeresi.

forrás: https://twitter.com/search?q=%40wallstreetbets&src=typed_query&f=top

A from:@wallstreetbets használatával az X CSAK azokat a bejegyzéseket keresi, amelyeket a felhasználó tett, senki mást.

forrás: https://twitter.com/search?q=from%3A%40wallstreetbets&src=typed_query&f=top

  • since:YYYY-MM-DD until:YYYY-MM-DD: ezzel a módszerrel az X CSAK a kívánt időszak között fog keresni. Ne felejtsd el a keresendő kulcsszót is használni, ne csak az időszakot.

forrás: https://twitter.com/search?q=wallstreetbets%20since%3A2020-01-20%20until%3A2021-01-20&src=typed_query&f=top

Ebben az esetben a kulcsszó a “wallstreetbets” volt. Láthatod, hogy a keresés csak azokat a találatokat adta ki, amelyek a kulcsszót és a keresés kívánt időszaka között tartalmaz. Kombinálhatod a módszereket is, hogy bizonyos felhasználók hozzászólásait keresd a kívánt időszakban. Legyél kreatív!

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Render Network fundamentumai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img