Kripto átvilágítás: keresőmotorok és közösségi média – 2. rész

spot_img

Többrészes cikksorozatunk előző részéből megtudhattad hogyan tudsz a Google és az X segítségével keresni, melyek azok a keresőszavak, amelyeket általában használunk és hogyan használjuk őket a legpontosabban. A második epizódban tovább bővítjük tudásunk két extra kereséssel.

OpenSea

Egyszerű módja az NFTk és pénztárcaprofilok keresésének az OpenSea felületének a használata. A legtöbb ismert láncot felismeri, (ETH, BSC, MATIC, SOL, stb.) még akkor is, ha a cím még nem végzett NFT átutalásokat, ekkor tranzakciók nélkül fog megjelenni. Az OpenSea lehetővé teszi a címek tulajdonosai számára a profiljuk létrehozását, beleértve a név és a profilkép hozzáadását. Ezek alapján lehet fordított képkeresést (Reverse Image Search) végezni, és ha van, akkor a profilnévre is lehet keresést futtatni. Néha az OpenSea gyanús tevékenység miatt törli a gyűjteményeket, ezért más platformokat, például a Blur-t vagy a Rarible-t kell használnod, hogy többet megtudj a keresett NFT-ről, címekről vagy tranzakciókról.

A tulajdonosok X- és Instagram profiljukat, valamint weboldalaikat és ENS nevüket is összekapcsolhatják OpenSea profiljukkal.

Telegram

A Telegram felülete egy másik nagyon egyszerű módja a keresésnek. Ahhoz, hogy tudj keresni, csatlakozz minél több csoporthoz. A legtöbb ismert csoportot évekkel ezelőtt hozták létre, így mostanában nem reklámozzák őket. A Telegram keresője nagyon érzékeny, ezért ügyelj arra, hogy helyesen írd be amit keresel. Bármely helyesírási hiba nem fog találatot generálni. A Telegramon rákereshetünk bármire, például: projektekre, influencerekre, contract addressekre, stb.

Összefoglalva, a kriptopénz projektek hatékony átvilágításának lényege az online eszközök okos használatában rejlik. A pontos Google-keresések, X-elemzések, az OpenSea profilok és a Telegram hatalmas hálózata révén átfogó képet kapsz akár a potenciális befektetési lehetőségekről is. Ne feledd, hogy a kripto világa mindig változik. A siker azon múlik, hogy képes vagy-e tájékozott maradni, mindent megkérdőjelezni és mélyre ásni. Ez az útmutató nem csak a buktatók elkerüléséről szól, hanem arról is, hogy képes legyél magabiztos, megalapozott döntéseket hozni a kriptovilágban. Használd bátran ezeket az eszközöket és stratégiákat, hogy magabiztosan navigálhass a kriptopénz-befektetések izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli világában.

Kripto átvilágítás: keresőmotorok és közösségi média – 1. rész

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img