Rekord számú heti tőkekiáramlást szenvedett el múlt héten a piac

spot_img

A CoinShares adatai szerint a digitális eszközbefektetési termékekből heti rekord mértékű, összesen 942 millió USD összegű kiáramlás történt a múlt héten. Az ETF-ek/ETP-k kereskedési volumene az elmúlt héten 28 milliárd dollárt tett ki, az azt megelőző hét 2/3-a volt. 

Az elemző cég úgy véli, hogy a közelmúltbeli árkorrekció a befektetők tétovázásának tudható be, ami sokkal alacsonyabb beáramlást eredményezett az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe. Körülbelül 1,1 milliárd USD tőkebeáramlás történt, ami részben ellensúlyozta a Grayscale múlt heti jelentős, 2 milliárd dollár összegű eladását.

(forrás: CoinShares blog)

A rossz hangulat nem csak az USA-ban uralkodott el, Svédországban, Svájcban, Hongkongban és Németországban 37 millió, 25 millió, 35 millió és 4 millió USD kiáramlást mértek, ugyanakkor Brazíliában és Kanadában 9 millió USD, illetve 8,4 millió USD összegű beáramlás történt. A tőkeáramlás 96%-át a bitcoin tette ki.

(forrás: CoinShares blog)

Az ethereum, a solana és a cardano kapitalizációja is csökkent, 34 millió USD, 5,6 millió USD és 3,7 millió USD tőkekiáramlást mértek az elemzők. Több nagyobb altcoin, azonban jól teljesített, összesen 16 millió USD tőkebeáramlás történt az alt szektorba. A legjelentősebb tőkebeáramlás a polkadot (5 millió USD), az avalanche (2,9 millió USD) és a litecoin (2 millió USD) esetében történt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Tokenizált eszközalapot hozott létre a BlackRock

/coinshares, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img