Állami szintű vizsgálat folyhat az Ethereum Alapítvány ellen

spot_img

Állami szinten vizsgálhatják a második legnagyobb kriptovaluta fejlesztését összefogó Ethereum Alapítvány működését. A nonprofit szervezet erről az Ethereum Github oldalán tett közzé tájékoztatást még február 26-án, ám azt csak ma fedezték fel a sajtó képviselői.

“Önkéntes adatszolgáltatás lehetősége mellett kaptunk érdeklődést egy állami hatóságtól, aminek része egy titoktartási követelmény.” – áll a bejegyzésben, ami az említett ok miatt nem tartalmaz bővebb magyarázatot.

A Svájcban bejegyzett Ethereum Alapítvány Github profilján a csoport weboldalán végrehajtott változtatásokat is rögzítik. Ezek szerint (ugyancsak február 26-án) eltávolították az oldalról az alábbi mondatot:

“Az Ethereum Alapítvány (Stiftung Ethereum) soha nem került kapcsolatba semmilyen ügynökséggel és nyilvánosan közzétesz minden olyan kormányzati ügynökségtől érkező érdeklődést, amely a szokásos üzleti műveleteken kívül esik.”

Egy kormányzati megkeresésekben jártas ügyvéd szerint egy svájci szabályozó kereshette meg az Ethereum Alapítványt, amit az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőszdefelügyeletének (SEC) kérésére tehetett meg.

“Tudomásom szerint nem az Ethereum Alapítvány az egyetlen olyan tengerentúli szervezet, amelyet hasonló információszolgáltatásra kértek fel.” – tette hozzá.

A SEC jelenleg több Ethereum ETF indítási kérelem elbírálását végzi. Az ezekben hozott végső döntés kihirdetése május végén várható.

Az ethereum árfolyama a hírek délutáni megjelenése után 100 dollárt vesztett az értékéből.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img