Magánvagyon tokenizálását teszteli a Citigroup az Avalanche hálózatán

spot_img

Jan van Eck, a VanEck befektetéskezelő cég vezérigazgatója február elején nyilatkozott úgy, hogy a valós eszközök (RWA-k) tokenizálását két fő akadály hátráltatja. A vezérigazgató szerint a likviditás és a szabályozási tisztánlátás hiánya a valós eszközök tokenizációjának legfőbb akadályai.

A vezérigazgató aggályaira válaszul az Avalanche-től érkezett egy közlemény, miszerint a Citi a Wellington Management-tel és a WisdomTree-vel együttműködve teszteli a magáneszközök tokenizálását az Avalanche Spruce, az Avalanche Evergreen alhálózatán szem előtt tartva a likviditás kérdéskörét. 

A pilot program célja, hogy felmérje a magántőke tokenizáció megvalósíthatóságát három kulcsfontosságú felhasználási eseten keresztül: a tokenizált eszközök végpontok közötti átadását, a másodlagos kereskedést és a már tokenizált eszközök biztosítékként történő kezelését hitelezési platformokon. 

Az Avalanche Spruce engedélyezett teszthálózatának ökoszisztémája (forrás: Citi jelentés)

A Citi tanulmányában kiemelte, hogy az Avalanche Spruce biztosította a szükséges infrastruktúrát ehhez a privát, engedéllyel rendelkező blokklánc teszthálózathoz és a testreszabott követelményeknek maximálisan megfelelt. A cég szerint, az Avalanche infrastruktúrája (például a többszintű engedélyezés, az EVM kompatibilitás és a testreszabhatóság) összhangban van az intézményi igényekkel és a szabályozási keretekkel.

Kapcsolódó cikkek:

Mark Garabedian, a Wellington Management digitális eszközökért és tokenizációs stratégiáért felelős igazgatója megjegyezte a közös együttműködés kapcsán, hogy az Avalanche infrastruktúra ideális környezetet biztosít a digitális eszközkezelés teszteléséhez.

“Az Avalanche Spruce alhálózat bőséges technikai környezetet biztosított teszthálózatunknak és a blokklánc technológiában rejlő lehetőségek feltárásához iparágunkon belül.”

A Citi szerint a tokenizáció felszabadíthatja a hagyományos piacokban rejlő értékeket, amelyek új felhasználási eseteket teremthetnek a digitális csatornákon keresztül. Mindezek mellett nagyobb automatizálási lehetőségeket, szabványosított adatstruktúrát és még jobb általános működési modelleket is teremthet (például a digitális identitás és az intelligens szerződések által támogatott modellek).

“Ezek a tesztkörnyezetben létrehozott pénzügyi modellek már most jelentősebb tulajdonságokkal bírnak, mint a hagyományos modellek.” 

A digitális identitás és az intelligens szerződések úgy néz ki új működési modelleket tesznek lehetővé, és a tokenizáció révén zárt ajtókat nyithatnak meg a hagyományos piacokon korábban elérhetetlennek tűnő lehetőségek előtt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A valós eszközök tokenizálása jelenleg még akadályokba ütközik

/cryptopolitan, cryptobriefing, avalanche/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img