Kriptopénzügyek | a 2024-es kriptoadózásra készít fel a Binance Magyarország legújabb előadása

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Aki lemaradt a csütörtök esti élő adásról, utólag is visszanézheti a Binance Magyarország 2024-es kriptoadózással kapcsolatos előadását. A közvetítésben Glaser Anita (Kripteus) és Tóth Tamás (ChainyAcc) adószakértők osztottak meg hasznos információkat és gyakorlati trükköket, illetve válaszoltak a nekik feltett kérdésekre. 

TradingView

Demo számlás kereskedési versenyt indít a Tradingview. Az egy hónapon át tartó “Tradingview Leap” 5 legjobb helyezettje pénzdíjban részesül, emellett pedig mindenki, aki legalább 1%-os pluszban zárja a versenyt, ingyenes Tradingview előfizetést kap ajándékba. 

Coinbase x Ledger

Együttműködési megállapodást jelentett be a Coinbase és a Ledger. A legnagyobb amerikai tőzsde és a legnagyobb hardveres tárcagyártó felhasználói a Coinbase Pay fizetési funkció segítségével összekapcsolhatják a két szolgáltatónál vezetett fiókjaikat / tárcáikat és közvetlenül a saját hardveres walletjükre vásárolhatják meg, vagy adhatják el onnan a kripto eszközeiket.

Piaci zanza

  • Az elmúlt hét során 15%-kal emelkedett a bitcoin árfolyama és ezzel ismét megközelítette a januárban elért ~49 000 dolláros csúcspontot. A múlt heti növekedésben nagy szerepet játszottak a már említett ETF-ek. Az indulás első három hetének nagyobb Grayscale (GBTC) eladásai fokozatosan visszaestek, a mínusz félmilliárd dollár körüli napok mostanra 50-100 millió dolláros kiáramlásra csökkentek. 
  • A csődbe ment Genesis kriptohitelező múlt héten csütörtökön megegyezett Letitia James New York-i főállamügyésszel a már megszűnt Earn programja miatt indított perben. 
  • 2024 február közepére szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2024 január havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, tekintsük át az elmúlt hónap Bitcoin hálózat adatait, mennyire volt nehéz bitcoint bányászni.
  • Előző cikkünkben átnéztük a január havi Bitcoin hálózat adatait, hogy mennyire volt nehéz bitcoint bányászni, most pedig lássuk a számokat!
  • Ez történt szerdán: tízszer annyi bitcoinra lenne szükség, mint amennyi a bányászok ki tudnak termelni, a Deutsche Börse leányvállalata kripto licencet kapott, CZ ítélethozatalát április végére halasztották és Etiópia a bitcoinbányászok új Mekkája lehet. 
  • A Genesis nem mindennapi csődtörténete újabb fejezethez érkezett, ugyanis a csődbíróság engedélyt adott arra, hogy értékesítse a csődeljárás elején megállapított 1,6 milliárd dollár értékű kriptoeszköz állományát. Az állomány nagy része Grayscale féle GBTC spot Bitcoin ETF-ből áll. 
  • Jan van Eck, a VanEck befektetéskezelő cég vezérigazgatója február elején nyilatkozott úgy, hogy a valós eszközök (RWA-k) tokenizálását két fő akadály hátráltatja. A vezérigazgató szerint a likviditás és a szabályozási tisztánlátás hiánya a valós eszközök tokenizációjának legfőbb akadályai. A vezérigazgató aggályaira válaszul az Avalanche-től érkezett egy közlemény, miszerint a Citi a Wellington Management-tel és a WisdomTree-vel együttműködve teszteli a magáneszközök tokenizálását az Avalanche Spruce, az Avalanche Evergreen alhálózatán szem előtt tartva a likviditás kérdéskörét. 

Hasznos cikkek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img