Megkapta a bírósági jóváhagyást a Genesis 

spot_img

A Genesis nem mindennapi csődtörténete újabb fejezethez érkezett, ugyanis a csődbíróság engedélyt adott arra, hogy értékesítse a csődeljárás elején megállapított 1,6 milliárd dollár értékű kriptoeszköz állományát. Az állomány nagy része Grayscale féle GBTC spot Bitcoin ETF-ből áll.

Bő egy hete kért engedélyt a vállalat, hogy értékesíthesse a Grayscale spot Bitcoin ETF (GBTC) részvényeinek, valamint a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) és Ethereum Classic Trust (ETCG) részvényeinek állományát. A tárgyaláson az is kiderült, hogy a fent említett eszközök felszámolása egy stratégiai játék volt, ami segítette a céget átnavigálni a csődeljárásból fakadó pénzügyi nehézségeken.

Sean Lane amerikai csődbíró a bukott hitelező oldalára állt, az engedély megadásával friss levegőhöz juttatta a Genesis-t egy rövid időre. A bírósági engedély nemcsak az eszközállomány felszámolását jelenti, hanem azt is demonstrálja, hogy a 11. fejezet szerinti csődeljárás mekkora mozgásteret enged a vállalatoknak ahhoz, hogy kialakítsák saját stratégiájukat a csődeljárásból való kilábaláshoz. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az engedély megadása mellett a csődbíró elutasította az anyacég, a Digital Currency Group (DCG) próbálkozását, hogy beleszóljon az értékesítési folyamatba. A bíróság kiválóan felismerte a üzletágon belüli összefonódásokat és érdekeket. A bíró, az elutasítás során az esetleges összeférhetetlenségre hivatkozott magyarázatként. A DCG továbbra is ellenzi a jóváhagyási és felszámolási tervet.

A Genesis-t képviselő jogi csapat nyerőkártyája a Grayscale féle részvényekben rejlő pénzügyi érték volt, amivel a hitelezőket kárpótolni tudják. Nem kevesebb, mint 35 millió GBTC részvényről, nyolcmillió ETHE részvényről és körülbelül 3 millió dollár értékű ETCG részvényről van szó. 

GBTC árfolyamának alakulása 2023 év eleje óta a TradingView adatai alapján

A Genesis csak a GBTC részvények eladásával, 46 dolláros átlag eladási árral számolva, több mint 1,6 milliárd dollár készpénzre tenne szert. Ezt az is jelenti, hogy újabb nagyobb mennyiségű BTC-t adhatnak el a nyílt piacon a következő hetekben (52 000 dolláros átlagárral számolva, közel 31 000 darab bitcoinról van szó). 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Pénzügyei eszközeinek értékesítésére bírósági jóváhagyást kért a Genesis

/cryptopolitan, reuters, genesis/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img