Közvetlen Coinbase támogatást kap a Ledger

spot_img

Együttműködési megállapodást jelentett be a Coinbase és a Ledger. A legnagyobb amerikai tőzsde és a legnagyobb hardveres tárcagyártó felhasználói a Coinbase Pay fizetési funkció segítségével összekapcsolhatják a két szolgáltatónál vezetett fiókjaikat / tárcáikat és közvetlenül a saját hardveres walletjükre vásárolhatják meg, vagy adhatják el onnan a kripto eszközeiket.

Azok a Ledger tulajdonosok, akik korábban a Coinbase-en vásároltak, csak egy plusz tranzakcióval tudták a megvásárolt kriptovalutáikat a hardveres tárcájukra átutalni. Ez plusz díjakat jelentett és az utalás során is tranzakciós hibalehetőségek kockázatainak (például rossz cím megadásának) tette ki őket. A jövőben mindettől mentesíthet a most bejelentett partnerség, amivel közvetlenül és azonnali jóváírás mellett nyílik lehetőség a Ledger segítségével a Coinbase-es vásárlásra.

Az új funkciót a banki utalás, Visa, Mastercard, Maestro, illetve egyes térségekben a Google és Apple Pay fizetési opciók támogatásával, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban, Brazíliában, Új-Zélandon, Ausztráliában, Kanadában és Szingapúrban kezdték el a tegnapi nappal bevezetni. Használatához Coinbase fiókra és a legújabb verzióra frissített Ledger alkalmazásra van szükség.

Az első közösségi oldalas visszajelzések szerint kisebb összegek esetében nem biztos, hogy ez a legolcsóbb módja a kripto vásárlásnak, a Coinbase ugyanis mainstream platformként magasabb jutalékot számol fel a legtöbb vetélytársánál.

További hátrányt jelenthet, hogy a Coinbase-el való összekötéssel gyakorlatilag KYC-zük a saját Ledger tárcánkat, vagyis a jövőben bekerülhetünk azokba az adatbázisokba, amelyek alapján a személyes adatainkkal egyértelműen összeköthetőek lesznek a kriptós tranzakcióink. Mivel az emberek többsége nem illegális, hanem befektetési/spekulációs célból vásárol kriptovalutát, ez leginkább akkor jelenthet problémát, ha egy ilyen adatbázis illetéktelenek kezébe kerülve potenciális célponttá teszi a tárca tulajdonosát.

Bár a Ledger hardveres tárcája a legnépszerűbb ilyen termék, a cég korábban már több adatkezelési botrányban is érintett volt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img