Ez történt ma | tízszer annyi bitcoinra lenne szükség, mint amennyi a bányászok ki tudnak termelni

spot_img

A Deutsche Börse leányvállalata kripto licencet kapott

A BaFin, Németország pénzügyi szabályozó szervezete több engedélyt is kiadott a Deutsche Börse vezető tőzsde által működtetett Crypto Finance vállalatnak. Ezek az engedélyek lehetővé teszik a Crypto Finance számára, hogy szabályozott digitális eszközkereskedelmet, elszámolási és letétkezelési szolgáltatásokat végezzen Németországban. A svájci pénzügyi piacfelügyeleti hatóság (FINMA) már szabályozza a vállalatot, áll a hétfői bejelentésben.

A Deutsche Börse 2021-ben vásárolta fel a pénzügyi céget, többségi részesedést szerezve. Az akvizíciót követően a Deutsche Börse már közvetlen hozzáférést biztosított ügyfeleinek digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásokhoz, beleértve a kereskedés utáni letéti szolgáltatásokat is. A német multinacionális vállalat nem titkolt célja, hogy egy saját kriptotőzsdét indítson szabályozott körülmények között. A Deutsche Börse erre irányuló terveit, még 2023 novemberében mutatta be és úgy tervezi, hogy idén fogja elindítai DBDX néven. 

CZ ítélethozatalát április végére halasztották

A Binance korábbi vezérigazgatójának, Changpeng Zhao ügyében eredetileg február 23-án hoztak volna ítéletet, de az ítélethozatal dátumát április 30-ára halasztották. Még mindig, lekevesebb 18 hónap börtönbüntetésre számíthat pénzmosás vádjával. Az átütemezett tárgyalásról szóló értesítést február 12-én nyújtották be a seattle-i szövetségi bírósághoz. Zhao jelenleg szabadlábon van 175 millió dollár óvadék fejében, és az Egyesült Államokban várja az ítéletét, utazni nem utazhat, valamint az államokat sem hagyhatja el a végleges ítélethozatalig.

A Bitcoin ETF-ek tízszer több BTC-t szívnak fel naponta a piacról, mint amennyit a bányászok tudnak termelni 

A hétfői napon a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) tízszer annyi bitcoint vásároltak fel, mint amennyit a bányászok bányásztak. A Farside adatai szerint legalább 493,4 millió dollár, vagyis nagyjából 10 280 bitcoin áramlott be hétfőn a spot Bitcoin ETF-ekbe. A felvásárlásban ismét oroszlánrészt vállalt a BlackRock iShares Bitcoin Trust-ja, közel 374,7 millió dollár értékben, ami 7480 db bitcoinnak felel meg. A Blockchain.com számítása szerint, ugyanezen a napon a bitcoinbányászok körülbelül 1059 BTC-t termeltek, nagyjából 51 millió dollár értékben, ami az ETF-ekbe áramló BTC mennyiségének mindössze 10% -a.

Spot Bitcoin ETF-ekbe áramló tőke mennyisége 2024. január 11-től

Hasonló tendencia zajlott le február 9-én is, összesen körülbelül 12 700 BTC, vagyis körülbelül 541,5 millió dollár értékű eszköz áramlott az ETF-ekbe, szemben a bányászott 980 BTC-vel, amely körülbelül 45 millió dollárt ért a pénteki napon. A CNBC Squawk Box című műsorban Anthony Pompliano úgy nyilatkozott, hogy a “Wall Street szereti a bitcoint, 12,5-szer nagyobb a kereslet iránta, mint amit naponta elő tudnak állítani. Körülbelül 200 milliárd dollárnyi BTC kereskedhető, így ezek az ETF-ek 30 nap alatt felszívhatják a bitcoin teljes kereskedhető kínálatát“.

Etiópia a bitcoinbányászok új Mekkája

Etiópia kulcsfontosságú szereplőjévé válhat a bitcoinbányászatban, már most vetekszik Texas villamosenergia-termelési kapacitásával. Etiópia jelenleg még elsősorban a beáramló kínai bányászokra támaszkodik, így a kelet-afrikai ország hamarosan jelentős hatást gyakorolhat a globális kriptobányász szektorra. A legfrissebb jelentésekben az áll, hogy Etiópia jelenleg 21 bitcoinbányász vállalatnak ad otthont, ebből 19 cég kínai. A növekedés az ország barátságos szabályozási környezetének és bőséges villamosenergia-termelési kapacitásának tudható be.

Európa legnagyobb kriptobefektetési cége nyereséggel zárta 2023 negyedik negyedévét

A CoinShares, Európa legnagyobb kriptovaluta befektetési cége mintegy 42 millió dollár nyereséget könyvelhetett el 2023 negyedik negyedévében. A nyereségen felül a cég még idén Európa-szerte bővíteni kívánja szolgáltatásait, és a Valkyrie vagyonkezelő cég felvásárlásával fog belépni az amerikai piacra. A CoinShares felvásárlási szándékát a SEC kedvező döntése is befolyásolta a spot Bitcoin ETF engedélyezése kapcsán. A CoinShares egyébként jelenleg 5,87 milliárd dollárnak megfelelő teljes kezelt vagyonnal rendelkezik.

1,3 millió Ethereum pénztárca jogosult a Starknet airdropra

Közel 1,3 millió pénztárca lesz jogosult a Starknet hálózat (STRK) airdropjára a Starknet Alapítvány közleménye szerint. Az „ellátási programra” keresztelt esemény február 20-án kezdődik. Első körben összesen 700 millió STRK tokent fognak kiosztani. Azok a résztvevők, akik november 15. előtt használták vagy fejlesztették a Starknet-et, 500 és 180 000 STRK közötti összeget igényelhetnek, attól függően, hogy milyen aktivitást produkáltak a hálózaton. További részleteket az alábbi linken találsz.

https://twitter.com/StarknetFndn/status/1757676600596811928?s=20

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Január havi bitcoinbányász teljesítmények | az Iris Energy lett a hónap bányásza

/cointelegraph, cryptonews, cryptopolitan, beincrypto, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img